Suárezová Navarrová bojuje s rakovinou: Cítím se dobře. Co její tenisová kariéra?

- Michal Hladký

Španělka Carla Suárezová Navarrová na začátku září nastoupila na šestiměsíční chemoterapii, kterou absolvuje kvůli rakovině lymfatických uzlin, známou taktéž jako Hodgkinova choroba. Naštěstí vše nasvědčuje tomu, že bývalá světová šestka svůj největší souboj kariéry zvládne.

„Cítím se docela dobře. Během chemoterapie pociťuji bolest, ale je to snesitelné. Dodržuji lékařská doporučení a pokračuji v léčbě s nadějí a optimismem,“ svěřuje se Carla Suárezová Navarrová, načež dodává, že už se její život pomalu vrací do normálu. „Ale musím být u toho opatrná,“ popisuje Španělka svou situaci.

Vítězka dvou singlových turnajů na okruhu WTA se už před minulou sezonou zmínila, že bude její poslední. Jenže zákeřná nemoc rozlučku s tenisem zhatila. „Chci ukončit svou kariéru na kurtu. Sním o tom, že si zahraji na olympijských hrách v Tokiu,“ přeje si španělská tenistka.

A tento plán rozhodně nereálný není. „Mám chráněný žebříček, snažím se co nejrychleji zotavit. Vidím světlo na konci tunelu,“ říká s nadějí Suárezová Navarrová.

Na olympijské hry se kvalifikuje skrz žebříčkové postavení 56 hráček. Deblová semifinalistka French Open z roku 2014 se momentálně nachází na 84. místě.

Carla Suárezová Navarrová se naposledy na okruhu představila v únoru tohoto roku. Svou zkrácenou sezonu zakončila druhým kolem v Dauhá, kde nestačila na Petru Kvitovou.

Teď už jen doufat, že se španělská bojovnice co nejdříve vypořádá se složitou životní překážkou. „Bude to obtížné, ale s pozitivním přístupem to zvládnu,“ uzavírá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Carla Suárez Navarro (@carlasuareznava)