MONETA Tenisová extraliga: Sparta prvním finalistou! Přerov přehrál Pardubice

- Redakce

Nedělní program Tenisové extraligy nabídl pokračování bojů v semifinálových skupinách. Postup do finále si zajistila Sparta, která po vítězství nad obhájci titulu z I.ČLTK zvládla i duel s domácími RPM Oázou Říčanami a zahraji si o titul. Ve druhé semifinálové skupině, která se hraje v Prostějově, dokázali tenisté TK PRECHEZY Přerov porazit LTC Pardubice a ještě vykřesat teoretickou naději na postup.

Živé streamy a livescore ze všech zápasů extraligy můžete sledovat ZDE.

RPM Oáza Říčany – TK Sparta Praha (hrací místo: Říčany) 2:6

Prvním jistým finalistou MONETA Tenisové extraligy se stali tenisté TK Sparty Praha. Po sobotní výhře nad obhájci titulu z I.ČLTK se Spartě podařilo potvrdit role favoritů i v utkání s domácím výběrem RPM Oáza Říčany, který Pražané porazili 6:2.

První bod ve dvouhrách si Sparta připsala v utkání mezi Viktorií Kužmovou a Jesikou Malečkovou, který vyhrála slovenská reprezentantka 6:4, 6:2. Na její vítězství navázala Kristýna Plíšková, jež porazila Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, a také Michael Vrbenský v souboji s Filipem Dudou. Poslední singlový bod zapsal Lukáš Rosol, který ve třech setech udolal Marka Gengela.

Rozhodující, tedy pátý, bod, získala Sparta hned v prvním deblu. Kristýna Plíšková s Barborou Strýcovou zvládly dramatickou koncovku v duelu s Miriam Kolodziejovou a Jesikou Malečkovou, které zdolaly těsně 6:7, 6:2, 14:12. Šestý bod následně přidali Matthew Donald s Martinem Krumichem.

Nescházelo přitom mnoho a Sparta mohla vyhrát i výrazněji. Patrik Rikl ale neudržel v duelu s Matějem Vocelem vedení a nakonec prohrál ve třech setech 6:4, 6:7, 1:6. Tomáš Macháč následně prohrál ve třech setech 4:6, 6:4, 3:6 s Italem Lucou Vannim.

Jesika Malečková – Viktoria Kužmová (SVK) 2:6, 4:6
Matěj Vocel – Patrik Rikl 4:6, 7:6, 6:1
Jekatěrina Alexandrovová (RUS) – Kristýna Plíšková 6:7, 2:6
Filip Duda – Michael Vrbenský 4:6, 3:6
Luca Vanni (ITA) – Tomáš Macháč 6:4, 4:6, 6:3
Marek Gengel – Lukáš Rosol 1:6, 7:5, 4:6
Kolodziejová, Malečková – Kr. Plíšková, Strýcová 7:6, 2:6, 12:14
Jebavý, Jeníček – Donald, Krumich 5:7, 6:4, 6:10

TK PRECHEZA Přerov – LTC Pardubice (hrací místo: Prostějov) 6:3

V souboji o naději na postup do finále se více dařilo TK PRECHEZE Přerovu. Po sobotní porážce s domácím Prostějovem přerovští věděli, že musí v neděli vyhrát co nejvyšším rozdílem. Nakonec zvítězili 6:3 a musí doufat v zázrak a pondělní výhru Pardubic.

Ve dvouhrách se jim podařilo posbírat hned 4 body. Ten první získal po drtivém vítězství Petr Michnev, který povolil Štěpánovi Vančuříkovi jen dva gemy. Hladkou výhru zapsali také Linda Nosková nad Zuzanou Zálabskou a Jaroslav Pospíšil nad Vojtěchem Vlkovským. Ve slovenském derby pak porazil Lukáš Klein svého krajana Andreje Martina 6:1, 6:4.

Další dva body vybojoval Přerov v deblech. V ženské čtyřhře zvítězily Nosková s Kubáňovou nad Vlkovskou a Zálabskou. Šestý bod následně přidal slovensko-český pár Klein a Michnev.

Za Pardubice bodovali v singlech Veronika Vlkovská, která si porazila s Barborou Miklovou, a nizozemská posila Kenny De Schepper, jenž přehrál Pavla Nejedlého. Poslední bod zápasu získala nizozemsko-česká dvojice De Schepper, Vančuřík.

Petr Michnev – Štěpán Vančuřík 6:1, 6:1
Linda Nosková – Zuzana Zálabská 6:3, 6:3
Jaroslav Pospíšil – Vojtěch Vlkovský 6:2, 6:3
Barbora Miklová – Veronika Vlkovská 2:6, 3:6
Lukáš Klein (SVK) – Andrej Martin (SVK) 6:1, 6:4
Pavel Nejedlý – Kenny De Schepper (NED) 1:6, 2:6
Nosková, Kubáňová – Vlkovská, Zalabská 6:3, 6:4
Klein (SVK), Michnev – Martin (SVK), Vlkovský 6:4, 6:4
Kellovský, Pospíšil – De Schepper (NED), Vančuřík 6:4, 6:7, 9:11