Nadal přivítal na slavnostním otevření své akademie vzácného hosta! O koho šlo?

- Jan Havlovic

Rafael Nadal ve středu slavnostně otevřel svou novou akademii, kterou vybudoval na své rodné Mallorce. Na španělský ostrov dorazila také další z legend bílého sportu - Roger Federer!

Rafael Nadal předčasně ukončil letošní sezonu, aby se mohl soustředit na start nadcházejícího ročníku. Legendární španělský tenista se odebral na svou rodnou Mallorcu, kde ve středu slavnostně otevřel svou tenisovou akademii, ve které se bude snažit mladým tenistům předat cenné zkušenosti, které nasbíral za dlouhá léta na okruhu. „Je to pro mě velmi speciální projekt, díky kterému se budu pokoušet předat vše, co jsem se naučil během svého vývoje v osobním i sportovním životě," uvedla bývalá světová jednička. V akademii Rafaela Nadala mohou mladí tenisté trénovat přesně podle metod, díky kterým se aktuálně šestý hráč žebříčku stal světovou jedničkou.  

Na slavnostní otevření své akademie, která se nachází v Manacoru na ostrově Mallorca, si pozval velmi vzácného hosta. Na Mallorcu dorazil Roger Federer, další legenda bílého sportu. „Děkuji, Rogere, že jsi zde. Znamená to pro mě opravdu hodně," poděkoval Nadal svému kamarádovi a dlouholetému soupeři, se kterým svedl nespočet památných bitev. „Jsem velmi šťastný, že můžu být zde. Už vím, kam pošlu své děti, pokud se budou chtít naučit hrát tenis," konstatoval Federer s úsměvem na tváři. Federer i Nadal během celé akce hýřili úsměvy, ochotně rozdávali podpisy a fotografovali se s fanoušky. Obě tenisové legendy již ukončily kvůli zdravotním problémů letošní sezonu a budou se soustředit na start nadcházejícího ročníku. 

Není to však poprvé za poslední týdny, kdy se oba slavní hráči potkali mimo tenisové dvorce. Před nedávnem se Federer s Nadalem zúčastnili v New Yorku tiskové konference, na které byl oznámen vznik nové soutěže - Laver Cup, ve kterém se švýcarský a španělský tenista představí v jednom týmu! První ročník se navíc uskuteční v pražské O2 aréně. (více ZDE)