Krejčíková po měsíční pauze dominovala! Soupeřce povolila jen tři gemy

- Jan Vojkůvka

Úspěšný vstup do turnaje ITF v Dubaji má za sebou Barbora Krejčíková. Česká tenistka, jež plní roli šesté nasazené na podniku s dotací 100 tisíc dolarů, v úvodním kole rozdrtila zkušenou Švýcarku Viktoriji Golubicovou, kterou porazila 6:1, 6:2.

Osmadvacetiletá Golubicová se do hlavní soutěže dostala jako šťastná poražená z kvalifikace. Získanou šanci však nijak nevyužila, jelikož Krejčíkové nebyla rovnocennou soupeřkou.

Česká favoritka do utkání vlétla po hlavě a velmi rychle si vypracovala vedení 5:0. Poté, co dotáhla první set do vítězného konce, pokračovala v dominanci i ve druhém dějství. Soupeřku brejkla v prvním a třetím gemu, dostala se do vedení 4:0 a mířila za hladkým vítězstvím.

Golubicová se sice zmobilizovala ještě k malému odporu a povedlo se jí vybojovat jeden rebrejk, ale po dvou získaných gemech v řadě se už k další vyhrané hře nepropracovala. Krejčíková vyhrála sedmý a osmý gem a duel po 77 minutách ukončila.

Čtyřiadvacetiletá Češka, která v této sezoně poprvé pronikla do elitní světové stovky, se naposledy na kurtech objevila 14. listopadu, kdy prohrála semifinále na turnaji WTA v Linci. Téměř měsíční pauza však na ní nebyla vůbec poznat.

Ve druhém kole v Dubaji se Krejčíková střetne s Maďarkou Dalmou Galfiovou, které patří pozice až ve třetí stovce světa.