ATP

Roger má obrovskou motivaci, upozorňuje kouč

- Radek Štohl

Letos odehrál pouze jediný turnaj. Na Australian Open zásluhou dvou velkých obratů dokráčel do semifinále. V únoru ale absolvoval operaci, později se přerušil tenisový okruh. Dostavil se druhý nucený zákrok a předčasné ukončení sezóny 2020. Roger Federer však brzy bude zpátky. Také v příštím ročníku bude chtít patřit mezi nejlepší.

„S Rogerem jsme se uplynulých osm měsíců snažili udělat to nejlepší. Pobýval jsem s ním ve Švýcarsku. Trénovali jsme tam přímo na kurtu," prozradil trenér dvacetinásobného grandslamového šampiona Ivan Ljubičič.

Ačkoliv Federer v srpnu oslavil devětatřicáté narozeniny, v kariéře by nadále rád sbíral velké úspěchy.

„Roger je velmi motivovaný, je neuvěřitelný!" přibližuje Ljubičič odhodlání Švýcara.

„Hodně lidí řeší, proč stále hraje. Je pro ně těžko uvěřitelné pochopit, že si tenis stále užívá a hodlá dosahovat vítězství. Chce být konkurenceschopný a dostat se zpátky na úroveň, na které byl před zraněním," říká Ivan Ljubičič o odhodlání Švýcara.

Roger Federer krátce po letošním semifinále Australian Open podstoupil operaci kolene, rehabilitace se však neodvíjela podle představ. O čtyři měsíce později tak absolvoval druhý artroskopický zákrok, vinou čehož zbytek sezóny 2020 definitivně odpískal.

Švýcar momentálně pobývá na pátém místě žebříčku dvouhry. Na prvního Novaka Djokoviče ztrácí 5 400 bodů.