Karolína Plíšková v Madridu smetla Dominguezovou-Linovou

- Daniel Kubelka

Česká tenistka Karolína Plíšková se po semifinálové účasti na domácím pražském turnaji přesunula do Španělska. Na štědře dotovaném turnaji v Madridu jí los do cesty postavil domácí veteránku, pětatřicetiletou Španělku Lourdes Dominguezovou-Linovou, kterou světová osmnáctka smetla z kurtu za 44 minut po setech 6:2 a 6:1.

Druhý vzájemný souboj mezi oběma tenistkami na profesionálním okruhu byl vyrovnaný pouze do páté hry úvodní sady. V něm se české hráčce podařilo prolomit servis své soupeřky v boji o postup do druhého kola turnaje. Španělka následně přišla o své podání ještě jednou a za stavu 5:2 Karolína Plíšková proměnila hned úvodní setbol zápasu.

Vývoj druhé sady částečně kopíroval průběh úvodního setu, jen ztráta podání domácí hráčky přišla ještě o chvíli dříve. Za stavu 1:1 se Plíšková dostala díky brejku do vedení, získala pět her v řadě a třetím proměněným mečbolem celý zápas ukončila.

Po výsledku 6:2 a 6:1 se tak Karolína Plíšková mohla radovat z postupu do druhého kola turnaje, čímž vyrovnala svůj nejlepší výsledek z Madridu z loňského roku. Soupeřkou svěřenkyně Jiřího Vaňka bude v další fázi španělského klání Christine McHaleová, 59. hráčka světového žebříčku. Třiaadvacetiletá Američanka již včera přehrála Němku Annu-Lenu Friedsamovou ve dvou setech.