ITF

Statečný vzdor! Linda Fruhvirtová premiérový titul přesto nevybojovala

- Radek Štohl

Linda Fruhvirtová na svoji premiérovou trofej mezi dospělými nedosáhla. Patnáctiletá Češka na turnaji nižší kategorie v tuniském Monastiru v prvním finále na okruhu prohrála s druhou nasazenou a bývalou hráčkou třetí stovky Julijí Hatokovou 1:6, 7:5, 3:6.

Úvodní sada jednoznačně patřila běloruské favoritce. Fruhvirtová sice okamžitě dokázala zareagovat na ztrátu podání, ve zbytku setu ovšem prohrála všech pět zbývajících gemů.

Ani druhý set se pro Češku nevyvíjel příznivě. Z jejího pohledu to nejprve bylo 0:2, následně také 1:3. Od této doby se však patnáctileté naději začalo dařit. Nejprve otočila na 5:3, o gem později při vlastním podání nezužitkovala setbol a nakonec si přišla o servis. Na returnu ale dokázala uspět. Za stavu 6:5 si vypracovala tři setboly v řadě, v této sadě využila celkově ten čtvrtý.

Začátek závěrečného dějství ovšem Fruhvirtové vůbec nevyšel. Během úvodních čtyřech gemů sice získala osm fiftýnů, ztratila však dvakrát servis a prohrávala 0:4. Ještě se ale nevzdala. Za tohoto stavu poprvé v sadě získala podání soupeřky. Následně při vlastním servisu měla manko 0:30, vyhrála ovšem čtyři míčky za sebou a snížila na 2:4.

Češka v následující hře na returnu už vedla 30:0, dokonce si vypracovala brejkbol, na brejk to ale nakonec nestačilo. Při svém servisu vzápětí neztratila míček, totéž se přihodilo její soupeřce, která zde získala třetí letošní trofej.

Linda Fruhvirtová by i přes neúspěšné finále mohla poprvé v kariéře nakouknout do TOP 750, turnaj ji přibližně vynese o padesát pozic výše.

ITF World Tennis Tour

Magic Tours, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
LINDA FRUHVIRTOVÁ (796.) – Julija Hatouková (BLR, 421.) 1:6, 7:5, 3:6