Federerův symbol je zpět! Švýcar představil novou kolekci legendárních kšiltovek

- Marek Bartošík

Roger Federer může po více než dvou letech pózovat v doplňku, který je pro něj stejně typický jako třeba raketa značky Wilson. O co se jedná? Dvacetinásobný grandslamový vítěz v úterý na svých sociálních sítích představil novou kolekci kšiltovek s elegantním logem RF.

Před Wimbledonem 2018 změnil Roger Federer značku svého oblečení, když odešel od Nike k Uniqlo. Lukrativní desetiletá smlouva s japonským výrobcem na celkem 300 milionů dolarů však měla jednu vadu na kráse – Švýcar dočasně přišel o své slavné logo, které tvoří písmena RF.

Co naplat, že se na vzniku loga významnou měrou podílela Federerova manželka Mirka. Licenci totiž držela společnost Nike, jež měla v létě 2018 na skladech bezpočet kšiltovek a dalších výrobků s označením RF.

Federer tak opět získal logo, jehož finální podoba vznikla v roce 2008, až letos v únoru. Od té chvíle bylo jen otázkou času, kdy se legendární kšiltovka objeví. „Mám úžasnou zprávu, o kterou se chci s vámi podělit. Správně, RF čepice je zpět! Mrkněte na ně, už brzy budou k dostání,“ sdělil na sociálních sítích nadšený Federer.

Slavný tenista posléze zapózoval v bílé kšiltovce značky Uniqlo. „Jak vypadám? Jsem na vás připraven, mějte se fajn,“ zakončil svou zdravici.

Kolekce obsahující osm barevných variant bude v prodeji od 8. prosince.