ATP

Pořád to není ono. Dimitrov se stále potýká s následky covidu-19

- Marek Bartošík

Negativním testem na covid-19 nic nekončí. Tahle poučka platí minimálně pro Grigora Dimitrova, který stále pociťuje následky takzvaného „dlouhého covidu“. Bulharský tenista měl přitom pozitivní test na koronavirus už v červnu, negativním výsledkem disponuje přibližně od poloviny července.

Grigor Dimitrov se nakazil covidem-19 velmi pravděpodobně během kontroverzní exhibiční akce Adria Tour, pořádané Novakem Djokovičem. Jak se ukázalo, virus výrazně ovlivnil tenistovu výkonnost na dlouhé týdny.

Devětadvacetiletý Bulhar dokonce uvažoval, že neodcestuje do New Yorku, kde se na přelomu srpna a září konal turnaj kategorie Masters a také grandslamové US Open.

„Symptomy byly velmi nepředvídatelné. Pokaždé jsem udělal několik kroků vpřed, ale zároveň možná i jeden zpět. Do Spojených států jsem nejspíš neměl jezdit,“ zamyslel se pro BBC Sport Dimitrov, jenž na obou tamních turnajích vypadl ve druhém kole s Mártonem Fucsovicsem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Koncem října, kdy se zúčastnil podniků ATP v Antverpách a Vídni, už na tom byl bulharský tenista podle svých slov o mnoho lépe. „Už si ani nepotřebuji zdřímnout,“ vyjádřil se v belgických Antverpách, kde prohrál vyrovnané semifinále s Alexem de Minaurem.

Nicméně Dimitrovův zdravotní stav stále není dokonalý. „Sem tam se něco objeví a uvědomím si, že už to není stejné (jako dřív). Je to fajn, beru to, ale kdoví, jak se to všechno vyvine. Snad to nedostanu znovu,“ dodal 19. hráč žebříčku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)