Denní menu, 13.11.2020: Krejčíková s Macháčem jsou v semifinále, Hradecká se Siniakovou zápas od titulu

- Redakce

Po dvou vydřených výhrách ve třech setech dokázala Barbora Krejčíková v rakouském Linci předvést parádní jízdu za dalším vítězstvím. V pátek čtyřiadvacetiletá Češka v boji o semifinále deklasovala Aljaksandru Sasnovičovou z Běloruska. Už ve finále jsou na stejné akci Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které spolu bok po boku startují ve čtyřhře po více než třech letech. Po páteční výhře si v neděli zahrají o první společný titul. Tomáš Macháč na challengeru v Bratislavě vybojoval už na páté vítězství a po výhře nad Italem Violou postoupil do semifinále.

Češi v akci

Krejčíková ve čtvrtfinále dominovala
Skvělý zápas má za sebou Barbora Krejčíková (74.), která ve čtvrtfinále turnaje v Linci deklasovala Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou (92.) 6:3, 6:1 a postoupila do semifinále. Česká tenistka za celé utkání prorazila servis soupeřky hned pětkrát a jediné zaváhání si připsala za stavu 4:1 v první sadě, kdy vedla o dva brejky. Postupem do semifinále si Krejčíková zajistila posun na žebříčku WTA na 65. místo.

Macháč je v semifinále
Bratislavský challenger vychází Tomášovi Macháčovi (215.) prozatím skvěle! Český tenista zvládl i čtvrtfinále s Italem Matteem Violou (232.), kterého porazil 6:2, 6:4 a zajistil si postup do semifinále, ve kterém se střetne se Slovákem Lukášem Kleinem. Macháčovi zároveň schází jedno vítězství k tomu, aby se poprvé v kariéře podíval do druhé světové stovky.

„Jsem hlavně rád, že jsem se tu vůbec dostal a mohl nastoupit v kvalifikaci. V téhle situaci je těžké vůbec hrát, protože listy jsou hrozně nabité,“ řekl Macháč po utkání pro Slovenský tenisový svaz. „Hraji tu dobře a skvěle servíruji. Každý zápas si užívám,“ dodal český tenista, jenž spolu s kvalifikací vybojoval v Bratislavě už pět výher a set ztratil jen v duelu s Kamilem Majchrzakem.

Hradecká se Siniakovou si v Linci zahrají o titul
Nejvýše nasazený pár halového podniku WTA v Linci nadále vítězí! Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou si v Rakousku připsaly třetí triumf, v pátečním semifinále porazily Češky 6:3, 3:6 a 10:5 rumunsko-španělský pár Baraová, Sorribesová Tormová. Ve svém šestém společném finále si o premiérový titul zahrají v neděli buď proti Rusové se Zidanšekovou, nebo s Dabrowskou a Zvonarevovou.

Poljak ve čtvrtfinále skrečoval
David Poljak (461.) si semifinále na turnaji v egyptském Šarm aš-Šajchu nezahraje. Čtyřiadvacetiletý Čech svůj páteční čtvrtfinálový zápas s Ukrajincem Vladyslavem Orlovem (401.) za stavu 5:7 a 4:4 skrečoval. Stalo se tak poté, co Poljak přišel ve druhé sadě o vedení 4:2.

V Egyptě končí i Michnev
Po krajanu Poljakovi skončil patnáctitisícový turnaj v egyptském Šarm aš-Šajchu i pro Petra Michneva (846.). Jednatřicetiletý český kvalifikant podlehl ve čtvrtfinále nasazené čtyřce Petrosi Chrysochosovi (427.). Kypřan, jenž si zahrál na stejném místě minulý týden o titul, zvítězil bez ztráty podání dvakrát 6:3.

WTA

Upper Austria Ladies, Linec (ženy, AUT, 202 250 USD, hala – tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (74.) – Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 92.) 6:3, 6:1

Semifinále čtyřhry
HRADECKÁ, SINIAKOVÁ – Baraová (ROU), Sorribesová Tormová (ESP) 6:3, 3:6, 10:5

Challenger Tour

Peugeot Slovak Open, Bratislava (muži, SVK, 44 820 EUR, hala – tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (215.) – Matteo Viola (ITA, 232.) 6:2, 6:4

ITF World Tennis Tour

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
DAVID POLJAK (461.) – Vladyslav Orlov (UKR, 401.) 5:7, 4:4 skreč Poljak
Petros Chrysochos (CYP, 427.) – PETR MICHNEV (846.) 6:3, 6:3

W15 Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Ryserová, Sunová (obě SUI) – BAYERLOVÁ, Samaová (IND) 6:3, 6:1
Pratiová (ITA), A. SISKOVÁ – Avanesjanová (RUS), Šimanovičová (BLR) 1:6, 1:6

17th Lyttos Beach ITF World Tour, Iraklio (ženy, GRE, 15 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
DARJA VIĎMANOVÁ (1236.) – Michaela Lakiová (GRE, -) 6:2, 6:7, 10:8
Čtvrtfinále dvouhry
DARJA VIĎMANOVÁ (1236.) – Sofia Šapatavová (GEO, 383.) 6:2, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry
Kimčiová, Tahanová (obě ISR) – HRABALOVÁ, Svatíková (SVK) 6:1, 7:5