Podpora nemocné kamarádky. Čím Muguruzaová potěšila léčící se tenistku?

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Garbine Muguruzaová se během své dovolené rozhodla, že potěší návštěvou svou krajanku a kolegyni Carlu Suarezovou Navarrovou. Té byl před měsícem diagnostikován Hodgkinův lymfom a byla jí naordinována šestiměsíční chemoterapie.

Byť Suarezová Navarrová prožívá velmi náročné období a kvůli chemoterapii si raději ostříhala své vlasy, o dobrou náladu a zápal se připravit nenechala. „Je důležité zůstat aktivní a optimistický. Tělo to ocení,“ napsala už dříve na sociálních sítích, kde zveřejňuje i záběry, na kterých, i přes vážnou nemoc, posiluje a snaží se udržet v kondici.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Friday workout! ????‍♀️

Příspěvek sdílený Carla Suárez Navarro (@carlasuareznava),Lis 6, 2020 v 10:44 PST

Léčba rakoviny je ovšem i pro sebevíc silnou osobnost dost náročnou zkouškou. Dvaatřicetiletá Španělka tak s velkým vděkem uvítala návštěvu své kamarádky Muguruzaové, se kterou několikrát reprezentovala Španělsko ve Fed Cupu. Kromě toho s ní na okruhu odehrála dvě kompletní sezony v letech 2014 a 2015, během nichž spolu Španělky pozvedly nad hlavu hned tři deblové trofeje.

Radost Suarezové Navarrové neudělala Muguruzaová jen svou návštěvou. Na svou kamarádku totiž nezapomněla ani před dvěma měsíci během US Open, kdy jí věnovala své první vítězství na turnaji. Právě v průběhu amerického grandslamu Suarezová Navarrová oznámila, že jí byl diagnostikován Hodgkinův lymfom.

„Když se takové věci stanou tak dobrým lidem, cítím hrozný smutek,“ poznamenala Muguruzaová. „Věděla jsem, že se na můj zápas dívá, chvíli jsme spolu tehdy mluvily. Bylo samozřejmostí, že jsem jí výhru (v 1. kole nad Hibinovou) věnovala, protože jsem chtěla, aby cítila, že všichni za ní stojí, že já za ní stojím.“

Suarezová Navarrová, která má za sebou první měsíc z půlroční léčby, se naposledy na kurtech objevila v únoru v Dauhá. Zda se ještě někdy vrátí k tenisu, je dost nejisté. Letos se totiž chtěla s kariérou rozloučit, posléze kvůli pandemii koronaviru připustila, že by svou rozlučku provedla v příští sezoně na antuce v Madridu.

Jenže osud jí přichystal další těžkou překážku.