ATP Paříž: Schwartzman uhrál jen čtyři gemy, přesto se kvalifikoval na Turnaj mistrů

- Redakce

Závěrečný letošní podnik kategorie ATP Masters 1000 poznal během pátku své semifinalisty. Program začal soubojem mezi Argentincem Schwartzmanem a Rusem Medveděvem. Prvně jmenovaný si mohl případným vítězstvím definitivně zajistit účast na závěrečném Turnaji mistrů, ale proti soupeři uhrál jen čtyři gemy. Musel tak čekat na výsledek Pabla Carreňo Busty, který ovšem padl s Rafaelem Nadalem a Argentince poslal do Londýna.

Jistotu kvalifikace na ATP Finals získal Schwartzman po vyřazení Carreňo Busty, jenž neudržel vedení proti Rafaelu Nadalovi. Španělský souboj začal lépe Carreňo Busta, který vyhrál první set, ale následně nedokázal ze svého vedení nic vytěžit a prohrál 6:4, 5:7, 1:6.

Španěl přitom potřeboval celé Masters v Paříži vyhrát. To totiž byla jediná možnost, jak získat letenku na finálový podnik sezóny. 

Místo toho se do Londýna poprvé v kariéře podívá Schwartzman. Ten k jistotě postupu potřeboval vyhrát dnešní zápas s Daniilem Medveděvem, jenže v souboji s Rusem schytal debakl 3:6, 1:6.

Argentinský tenista se však příliš dlouho o kvalifikaci na Turnaj mistrů nestrachoval. Už v pátek večer mohl začít slavit, když jeho jediný konkurent vypadl ze hry. 

Čtvrtfinále dvouhry
Diego Sebastian Schwartzman (ARG, 9.) – Daniil Medveděv (RUS, 5.) 3:6, 1:6
Milos Raonic (CAN, 17.) – Ugo Humbert (FRA, 34.) 6:3, 3:6, 7:6(7)
Rafael Nadal (ESP, 2.) – Pablo Carreňo Busta (ESP, 15.) 4:6, 7:5, 6:1
Alexander Zverev (GER, 7.) – Stan Wawrinka (SUI, 20.) 6:3, 7:6(1)

Čtvrtfinále čtyřhry
Auger-Aliassime (CAN), Hurkacz (POL) – Peers (AUS), Venus (NZL) 4:6, 7:5, 11:9
Kubot (POL), M. Melo (BRA) – Herbert, Mahut (oba FRA) 6:7(4), 6:3, 10:8
J. Melzer (AUT), Roger-Vasselin (FRA) – Bopanna (IND), Marach (AUT) 6:0, 7:6(6)
Koolhof (NED), Mektič (CRO) – M. Pavič (CRO), Soares (BRA) 1:6, 6:7(4)