Obava o start v Londýně. Tsitsipas si obnovil zranění, připustil nejistotu s obhajobou

- Jan Vojkůvka

Úřadující šampion Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas se na Masters v Paříži příliš neohřál. Řecký tenista si ve druhém kole obnovil zranění nohy, které si přivodil před měsícem na Roland Garros, a po porážce s Ugem Humbertem připustil, že jeho účast na ATP Finals, které v minulé sezoně vyhrál, je nejistá.

„V tuto chvíli nevím, vážně nevím,“ vysoukal ze sebe Tsitsipas na tiskové konferenci. Nejen, že v tu chvíli musel překousnout hořkou porážku s Humbertem (6:7, 7:6, 6:7), ale navrch jej trápilo zranění nohy, které si v Paříži obnovil.

„Ve druhém setu se mé zranění z Roland Garros vrátilo, naštěstí to však není tak špatné jako před měsícem,“ podotkl Tsitsipas.

Světovou šestku trápilo zranění nohy v semifinále Roland Garros, ve kterém prohrál po pětisetové bitvě s Novakem Djokovičem. Kvůli zdravotním trablům následně musel vzdát svou účast na turnaji v Petrohradu. Na kurty se vrátil minulý týden ve Vídni, kde prohrál ve druhém kole, stejně jako nyní v Paříži.

„Rozhodilo mě to. Bylo to na hraně a já si nebyl jistý, zda je pro mě dobré pokračovat. Ale určitě tím nic neomlouvám. Na kurtu jsem i přes problémy bojoval a odevzdal ze sebe to nejlepší,“ dodal Tsitsipas.

Dvaadvacetiletý Řek by měl na Turnaji mistrů v Londýně obhajovat svůj loňský triumf. Jak ale bylo zmíněno, svůj start bude teprve přehodnocovat na základě svého zdravotního stavu.