Sladké poprvé! Cibulková po titulu v Linci postupuje na Turnaj mistryň

- Jan Vojkůvka

Přelomová sezona? Životní sezona? Ať tak či onak, Dominika Cibulková prožívá nejlepší sezonu své kariéry, která ji vynesla nejen nejvíc turnajových vavřínů, ale také premiérovou účast na závěrečném Turnaji mistryň!

Sedmadvacetiletá slovenská tenistka se dlouhodobě drží ve špičce, zná jaké to je být členkou TOP 20, okusila i přichuť členství elitní desítky, ale poprvé v kariéře se dokáže mezi těmi nejlepšími z nejlepších udržet i na konci sezony. Dominika Cibulková završuje fantastickou sezonu titulem v rakouském Linci a postupem na finálový turnaj WTA v Singapuru.

Turnaj v Linci byl pro Cibulkovou prvním po návratu z náročné asijské šňůry, která pro ni byla jako na houpačce! Po vypadnutí ve druhém kole v Tokiu došla do finále ve Wu-chanu a následně vypadla ve druhém kole v Pekingu. Její cíl, kterým byla premiérová kvalifikace na turnaj v Singapuru, tím získal určité trhliny.

Ale ne na dlouho! V Linci předvedla výborný tenis, neztratila ani set a vše završila finálovým vítězstvím nad Viktorijí Golubicovou 6:3, 7:5, když během celého zápasu přišla jednou o servis a odvrátila ohromný počet brejkbolů soupeřky. Bojovnost, kterou Slovenka na dvorci předvedla, přinesla kýžené ovoce.

Celkově se jedná o sedmý titul Cibulkové na okruhu WTA, z toho již třetí v této sezoně a po Katovicích a Eastbourne slaví výhru na doposud největším turnaji v kariéře. A díky tomu všemu má svou jistotu, první účast na závěrečném Turnaji mistryň.

Poprvé se mohla na finálový podnik podívat v roce 2014, prožívala výborný rok, byla ve finále Australian Open, ovládla turnaj v Acapulcu... jenže druhá polovina sezony byla špatná, od července vyhrála pouze 3 zápasy a o šanci přišla.

Letos však už nikoliv, Dominiku uvidíme po boku Karolíny Plíškové, Angelique Kerberové, Sereny Williamsové, Agnieszky Radwaňské, Garbine Muguruzaové a Simony Halepové, jež se do Singapuru kvalifikovaly již dříve.