Los Paris Masters: Nejvýše nasazený je Nadal, chybět budou Djokovič či Thiem

- Michal Hladký

Je znám los pro nadcházející Paris Masters! O svůj první kariérní titul na tomto prestižním podniku bude bojovat z pozice nejvýše nasazeného tenisty Rafael Nadal. Naopak chybět budou Novak Djokovič nebo Dominic Thiem, kteří se rozhodli závěrečný letošní podnik kategorie ATP Masters 1000 vynechat.

Kromě Djokoviče s Thiemem vynechá pařížský turnaj také nejlepší český tenista, Jiří Veselý. Ten tak nerozšíří tuzemskou stopu na slavném podniku, který v roce 2005 ovládl Tomáš Berdych.

Teď ale k samotnému losu. Pokud vše půjde podle papírových předpokladů, tak by nasazenou jedničku, Rafaela Nadala, čekala první těžká zkouška ve třetím kole. A to Borna Čorič, momentálně čtyřiadvacátý hráč světa.

Druhý nasazený tenista, Stefanos Tsitsipas, by si měl podle všeho taktéž pořádně máknout ve stejné fázi turnaje. Narazit by měl na Félixe Augera-Aliassimeho, se kterým se v kariéře už čtyřikrát střetl. Zvítězil dvakrát.

Jediným hráčem v pavouku singlové části turnaje, jemuž se už podařilo Paris Masters v minulosti ovládnout, je Karen Chačanov. Ruský vítěz z roku 2018 vyzve v prvním kole jednoho z kvalifikantů.

Singlový turnaj Paris Masters se ve Francii koná od druhého do osmého listopadu. Celková dotace prestižního měření sil činí 4 289 970 eur. Kvůli snaze francouzské vlády o zastavení šíření nákazy COVID-19 se bude hrát bez diváků. 

Kompletní los Paris Masters