Hororový rok bývalé světové desítky: Operace, nákaza koronavirem a rozchod s legendou

- Filip Lefenda

Rok, na který by nejraději zapomněl. Bývalý desátý tenista světa Lucas Pouille odehrál vinou zdravotních problémů v letošní sezóně jen tři utkání. Nyní navíc šestadvacetiletý Francouz oznámil, že byl pozitivně testován na koronavirus, a ukončil i spolupráci s trenérkou Amélií Mauresmovou.

Semifinalista loňského Australian Open vyhrál v rozmezí let 2016 a 2018 pět turnajů ATP, od loňského října se ale tenis dostal postupně až na druhou kolej.

Vinou zraněného pravého lokte odehrál Pouille v letošním roce na mužském okruhu jen jeden zápas na challengeru v Indian Wells. V půlce června pak schytal ještě dvě porážky v rámci exhibiční série Ultimate Tennis Showdown.

Dlouhodobá alternativní léčba nezabírala, a proto se šestadvacetiletý Francouz v červenci rozhodl podstoupit operaci, čímž pro něj sezóna skončila. Nikoliv však hororový rok.

Kromě lokte nyní musí Pouille léčit také koronavirus, kterým se minulý týden nakazil. „Čeká mě sedm dnů v karanténě a poté kontrolní test,“ uvedl o víkendu na Instagramu v současnosti až 69. hráč světa. Ze symptomů jej dle jeho slov trápí jen ztráta čichu.

Pouille zároveň poděkoval za spolupráci bývalé světové jedničce a trenérce Amélii Mauresmové. Jejich společné cesty se po dvou letech rozcházejí. „Beru si s sebou několik cenných zkušeností, které si mě naučila,“ oznámil Pouille na Twitteru.