Kaderka nově povede federaci Tennis Europe. Teď to bude o těžké dřině, říká

- Marek Bartošík

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka byl na tři roky zvolen do funkce prezidenta evropské federace Tennis Europe. Ve funkci nahradí ruského zástupce Vladimira Dmitrijeva. „Přistupuji k tomu hrozně vážně a s úctou ke všem, kteří mi pomohli. Je to výzva a také odpovědnost,“ řekl Tenisovému světu Kaderka.

Velký úspěch pro český sport! Dlouholetý šéf českého tenisu Ivo Kaderka nově povede také evropskou federaci Tennis Europe, když v rozhodujícím třetím kole volby na Krétě porazil Evu-Mariu Schneiderovou z Německa (poměr hlasů 45:39).

„Je to potvrzení obrovské prestiže českého tenisu. Můžeme být hrdí na to, že má český sport a tenis v nejvyšších evropských strukturách svého šéfa,“ uvedl pro Tenisový svět Kaderka, jenž byl od roku 2017 viceprezidentem zmíněné evropské federace.

„Tato volba není jenom výsledkem mého přístupu a toho, co dělám, ale také toho, jak úspěšný český tenis je a co se udělalo společně. To zdůrazňuji,“ pokračoval nově zvolený prezident evropské federace.

Jeho plán v nynější těžké době je jasný. „Pokud je svět v nejhorší situaci od druhé světové války, pak to platí také pro sport a samozřejmě i pro tenis. O to větší odpovědnost, jak se dostat z tohoto maléru, máme. Teď to bude o těžké dřině, jak najít zdroje a jak zabezpečit to, co potřebujeme,“ poznamenal Kaderka, který si uvědomuje důležité úkoly.

„Musíme najít cestu k nejsilnějším a domluvit se s nimi, aby pomohli slabším. Tenis bude rodit svoje hráče jedině tehdy, když budou mít všichni možnost hrát,“ doplnil Kaderka.

Organizace Tennis Europe byla založena v roce 1975, sdružuje celkem 50 národních tenisových federací.