WTA

Na okruhu WTA přibude další maminka. Jsem nadšená, líčí Američanka

- Marek Bartošík

Na ženském tenisovém okruhu bude opět o jednu maminku více. Čtyřiadvacetiletá Američanka Taylor Townsendová na svém instagramovém účtu informovala, že čeká dítě. Světová devadesátka také prozradila očekávaný termín porodu, jímž má být březen 2021.

Taylor Townsendová ne náhodou použila slovní spojení „velké oznámení“, když se s tenisovou veřejností rozhodla podělit o radostnou novinku o svém těhotenství.

„Život má legrační způsob, jak vás dostat přesně tam, kde byste měli být. Jsem nadšená, že se vydávám na cestu mateřství,“ napsala Townsendová, která se dočkala vodopádu milých reakcí.

Mezi gratulující v komentářích se zařadily mimo jiné tenisové kolegyně Madison Keysová, Kirsten Flipkensová, Katie Boulterová, Bianca Andreescuová, Eugenie Bouchardová, Asia Muhammadová, Julia Görgesová a Alison Riskeová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Life has a funny way of putting you exactly where you are supposed to be. I’m so excited to embark on the journey of motherhood!! #babytownsend2021

Příspěvek sdílený Taylor Townsend (@tay_taytownsend),Říj 14, 2020 v 4:37 PDT

Levou rukou hrající Američanka, patřící k obdivovatelkám Martiny Navrátilové, zveřejnila také video s největšími milníky své dosavadní kariéry.

Místo v něm mají juniorské úspěchy (včetně grandslamových titulů), postup do třetího kola Roland Garros 2014 a skalp Simony Halepové z US Open 2019, na němž se Townsendová poprvé probojovala do grandslamového osmifinále.  

Tenistka číslo 90 v žebříčku WTA se naposledy představila právě na americkém grandslamu, kde prohrála už v prvním kole s krajankou Sachiou Vickeryovou. Ve čtyřhře to však s Asiou Muhammadovou dotáhly až do semifinále.