VIDEO: Výměna roku? Polákovi nestačily v Kolíně k bodu ani dva tweenery

- Filip Lefenda

Ještě před pár dny se tenisoví příznivci bavili skvělými zápasy na grandslamovém Roland Garros, které vyvrcholilo soubojem Nadala s Djokovičem. Finále nabídlo celou řadu krásných rozeher, výměna roku se ale, zdá se, zrodila až na halovém podniku kategorie ATP 250 v Kolíně nad Rýnem.

Stalo se tak v pondělním utkání úvodního kola mezi Polákem Hubertem Hurkaczem a Australanem Marcem Polmansem. Oba aktéři ve výměně předvedli obrovskou bojovnost a neuvěřitelný cit pro hru.

Hurkacz byl zrovna na podání a vše dlouho nasvědčovalo, že výměna bude pouze ve znamení přestřelky od základních čar. Pak ale vyrazil Polmans na síť a zahrál dobrý křižný stopvolej, který polský soupeř stačil z boční čáry skvěle vrátit. Australan poté mířil do odkryté části kurtu, Hurkacz byl ale u míče zase včas a dokonce se blýsknul tweenerem.

Ten přistál na raketě Polmanse, který odpověděl na síti dalším krátkým volejem. A tak si střihl rodák z Vratislavi sprint k síti, aby se po forhendu na raketu protivníka musel opět bleskově vracet k základní čáře a vykouzlit zde v krátkém sledu druhý úder hraný mezi nohama.

Tentokrát již Polmans dalším krátkým volejem jen těsně za síť fantastickou výměnu ukončil. Třiadvacetiletý Australan nevěřícně odhodil raketu, jeho stejně starý protějšek vzal celou situaci s úsměvem.

A usmívat se mohl Hurkacz i na konci utkání. Výměnu, která koluje internetem, sice prohrál, sám se však blýskl ve druhém setu perfektním obratem z 1:5 na 7:5 a postoupil tak v Německu do osmifinále. V tom se ve středu utká s domácím Mischou Zverevem.