Češi v akci: Allertová po boji podlehla favorizované Suarezové - Navarrové. Jebavý s Martinem triumfovali v Maroku!

- Filip Lefenda

Denisa Allertová na halovém podniku v rakouském Linci končí stejně jako loni ve čtvrtfinále. Nad její síly dnes byla čtvrtá nasazená Carla Suarezová - Navarrová. Třiadvacetiletá Česka sice dokázala po prohrané první sadě srovnat stav zápasu, ve třetím setu ale převzala iniciativu Španělka bojují o Turnaj mistryň, která si zahraje mezi čtyřmi nejlepšími. Dařilo se deblovému páru Roman Jebavý a Andrej Martin. Česko - slovenský pár dnes dokráčel hladce ve dvou setech k vítězství na challengeru v Casablance.

Denisa Allertová se v Linci probojovala do čtvrtfinále již v loňské sezóně, nyní chtěla své účinkování na podniku s dotací více jak pěti milionů amerických dolarů ještě vylepšit. Utkání se světovou dvanáctkou - Carlou Suarezovou-Navarrovou ze Španělska ovšem nakonec prohrála.

První sada patřila Španělce. Ta dokázala ve třetí hře prorazit servis soupeřce, a dostala se do vedení 3:1. Češka ale nesložila zbraně a záhy si dokázala vzít ztracené podání zpět. Poté ovšem třiadvacetiletá rodačka z Prahy prohrála svůj gem, při němž podávala na udržení se v první sadě, a Suarezová - Navarrová tak vyhrála první set 6:4. 

I ve druhém setu měla dlouho narvch světová dvanáctka. Dvakrát se dostala do vedení o brejk, ale houževnatá Allertová vždy našla rychlou odpověď. V deváté hře se Češka dostala poprvé ve druhé sadě do vedení, a v následné nervydrásajícím gemu, při němž bylo k vidění několik shod, nakonec svůj třetí měčbol proměnila a po vítězství 6:4 srovnala stav setů. 

Ráz třetí sady určil hned její úvod, kdy Suarezová – Navarrová prorazila servis soupeřce. Španělka měla od té doby po celou sadu navrch, Allertové ještě jednou vzala servis a nakonec po bezmála dvouhodinách hry oslavila postup do semifinále. Pro českou tenistku se turnaj v Linci podobně jako loni skončil prohrou ve čtvrtfinále. Ani přes prohru nemusí Allertová věšet hlavu, v Rakousku odvedla dobrý výkon. „Byl to těžký zápas, soupeřka hrála dobře. Jsem ráda za to, jak v poslední době hraji," uvedla po utkání pro televizi ORF Suarezová - Navarrová. 

Jebavý s Martinem slaví druhý společný titul v sezoně


Český tenista Roman Jebavý společně se Slovákem Andrejem Martinem splnili v marocké Casablance roli nasazených jedniček, když ve finále ve dvou setech přehráli druhý nasazený pár, Chorvaty Marcana a Sancice 6:4 a 6:2. Šestadvacetiletý Čech a o dva měsíce starší slovenský tenista přidali do společné sbírky triumfů druhý vavřín, když premiérový challengerový titul vybojovali na začátku září v italské Comě. Jebavý s Martinem rovněž oplatili chorvatské dvojici týden starou finálovou porážku z challengeru v Mohamedii. Pro Jebavého se jedná již o třetí deblový turnajový vavřín z challengeru v této sezoně. 

 

???? #Casablanca#Marocco#title#LastWeekFinal#GoodTwoWeeks#StillFight#Continue#keepIt#Atp#Doubles#Pome??

Fotka zveřejněná uživatelem Roman Dzebavy (@romanjebavy),Říj 14, 2016 v 11:56 PDT

To šance Renáty Voráčové, která v páru s Holanďankou Demi Schuursovou dokráčela až do semifinále čtyřhry v Linci, se dnes rozpadly. Česko - holandský pár nakonec prohrál v dramatické semifinálové bitvě s favorizovanou dvojicí,  Bertensová - Larssonová, po setech 5:7, 6:3 a 10:7. 

ATP/WTA

GENERALI LADIES LINZ (ženy, tvrdý povrch, 5 424 994 USD, čtvrtfinále dvouhry)

DENISA ALLERTOVÁ (102.) – Carla Suarezová-Navarrová (ESP, 12.) [4] 4:6, 6:4, 2:6 

GENERALI LADIES LINZ (ženy, tvrdý povrch, 5 424 994 USD, semifinále čtyřhry)

 Schuursová (NED), VORÁČOVÁ [4] – Bertensová (NED), Larssonová (SWE) [2] 7:5, 3:6, 7:10 

Challengery

MOROCCO TENNIS TOUR CASABLANCA (muži, antuka, 42 500 eur, finále čtyřhry)

JEBAVÝ, Martin (SVK) [1] – Marcan, Sančič (CRO) [2] 6:4, 6:2 

ITF/Futures

FUTURE 2016 JABLONEC (muži, tvrdý povrch - hala, 10 000 USD, čtvrtfinále dvouhry a čtyřhry)
Jabloneckému turnaji futures se věnujeme v samostatném článku

DAKIN OPEN 2016 OBERHACHING (muží, tvrdý povrch - hala, 10 000 USD, čtvrtfinále dvouhry)

Tom Kočevar-Desman (SLO, 817.) – MAREK JALOVIEC (427.) [4] 4:6, 5:7 

Santa Margherita di Pula (ženy, antuka, 25 000 USD, čtvrtfinále dvouhry)

Cindy Burgerová (NED, 138.) [1] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (257.) [7] 6:1, 6:1 

CROCIRCUIT power by LUKAS SPORT, Bol (ženy, antuka, 10 000 USD, čtvrtfinále dvouhry)

GABRIELA PANTŮČKOVÁ (308.) [1] – Iva Primoračová (CRO, 872.) 6:0, 6:2

CROCIRCUIT power by LUKAS SPORT, Bol (ženy, antuka, 10 000 USD, semifinále čtyřhry)

Dražičová (CRO), Stolmarová (HUN) [3] – VLKOVSKÁ, ŽOVINCOVÁ 7:5, 6:1