Turnaj mistrů se plní. Účast má zajištěno už šest hráčů

- Jan Vojkůvka

Zakončené Roland Garros nepřineslo pouze rekordní dvacátý grandslamový titul Rafaela Nadala. Na pařížském grandslamu se hrálo rovněž o důležité body v honbě za postupem na Turnaj mistrů. Ten si v Paříži zajistili bývalí šampioni Stefanos Tsitsipas a Alexander Zverev.

Poslední ročník ATP Finals, který se bude hrát v Londýně od 15. listopadu, tak zná již šest tenistů, kteří se na něm představí. Kromě Tsitsipase se Zverevem to jsou Novak Djokovič, Rafael Nadal, Dominic Thiem a Daniil Medveděv. Ti měli postup zajištěn ještě před Roland Garros.

Postup Tsitsipase a Zvereva je návratem šampionů turnaje z posledních dvou let. Dvaadvacetiletý řecký tenista slavil největší titul kariéry v Londýně loni, kdy porazil ve finále Dominica Thiema a stal se nejmladším vítězem ATP Finals od roku 2001, kdy triumfoval Lleyton Hewitt. Tsitsipas navíc tehdy mezi elitou debutoval.

O rok starší Zverev se představí na Turnaji mistrů počtvrté v řadě. Zisk titulu slavil v roce 2018, kdy ve finále ve dvou setech přehrál Srba Novaka Djokoviče. V semifinále tehdy zastavil i dalšího favorita Rogera Federera.

Ve hře jsou již jen poslední dvě místa. K těm mají aktuálně nejblíže Diego Schwartzman a Matteo Berrettini. Na záda jim ovšem dýchá Andrej Rubljov.

Jubilejní 50. ročník Turnaje mistrů, který se koná od roku 1970, bude posledním, jenž se bude konat v Londýně. Od roku 2021 se přesune na minimálně pět let do italského Turína.