Neuvěřitelné! Rozjetý Australan se zranil při mečbolu, soupeři spadl postup do klína

- Filip Lefenda

Obrovská smůla potkala na challengeru v Barceloně australského tenistu Christophera O’Connella. Šestadvacetiletý favorit vedl v osmifinálovém duelu už 7:6 a 5:2, když se při mečbolu zranil a musel utkání skrečovat!

O’Connell platil v Katalánsku za druhého nejvýše nasazeného hráče. Poté, co v úvodním kole povolil krajanu Boltovi jen tři získané gemy, měl v osmifinále skvěle nakročeno k dalšímu vítězství. Nad domácím mladíkem Gimenem Valerem vedl už 7:6(5), 5:2 a o jeho skalpu protivníka ze šesté světové stovky už asi nikdo nepochyboval.

Tím spíše, když šel šestadvacetiletý Australan po dvou čistých hrách v řadě servírovat za zmíněného stavu na vítězství. Pak ale přišel okamžik jako z hororu.

O’Connell měl mečbol. Soupeře zahnal do úzkých nabíhaným forhendem do strany a přechodem na síť, kde zahrál kratší křižný volej. Před úderem ale špatně došlápl. Následně kulhající O’Connell zahrál ještě jeden volej, nebylo to ale nic platné. Španěl balon z posledních sil vrátil a Australan se s bolestí svalil na kurt.

Mečbol zůstal nevyužit, rozhodčí ohlásil shodu. A to bylo všechno.

O’Connell si vyžádal přestávku na ošetření, věděl ale, že je zle. Zápas skončil skrečí a 112. tenistu žebříčku ATP museli z kurtu odnést na ramenou pořadatelé.

O sedm let mladšímu Gimenu Valerovi tak spadl postup do premiérového challengerového čtvrtfinále v kariéře doslova do klína.