Mladý Korda v Paříži řádí. Tenhle výlet se vyplácí, smál se po životním skalpu

- Jan Vojkůvka

Nejlepší turnaj dosavadní kariéry prožívá v Paříži syn slavného otce Sebastian Korda. Americký tenista s českými kořeny se na Roland Garros dočkal ve dvaceti letech průlomu a sbírá životní úspěchy. Ty vyšperkoval svým vítězstvím nad bývalou světovou osmičkou Johnem Isnerem.

Korda se doposud ve své kariéře na největší světové turnaje příliš nepodíval. V hlavní soutěži startoval pouze dvakrát (před měsícem na dvou turnajích v New Yorku, kde v obou případech prohrál v prvním kole), šestkrát vypadl v kvalifikaci a jinak objížděl challengery nebo turnaje ITF.

Dva týdny v Paříži mu ovšem doslova mění život. Nejen, že zvládl tříkolovou kvalifikaci, v níž vyřadil i rozjetého Aslana Karaceva, který byl hvězdou na sérii českých challengerů, ale připsal si i premiérové vítězství v hlavní soutěži na nejvyšším okruhu!

V neděli ve čtyřech setech zdolal italského veterána Andrease Seppiho a poprvé v kariéře prošel přes brány 1. kola. A ani tím jeho pouť neskončila. Ve středu si totiž připsal životní skalp, když vyřadil bývalou světovou osmičku a aktuálně 23. tenistu světa Johna Isnera po setech 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

„Jako bych vyletěl do oblak,“ popisoval radostně své pocity. „Jsem spokojený s tím, jak jsem hrál, jak jsem zůstal klidný. Právě jsem odehrál opravdu dobrý zápas,“ podotkl s tím, že tenis mu dělá v současnosti obrovskou radost.

„Těším se na každý trénink, na každý zápas. Tenhle výlet se zatím vyplácí,“ smál se dvacetiletý Čechoameričan od ucha k uchu. Výrazně mu přitom prospěla pauza kvůli pandemii koronaviru, při níž na sobě evidentně tvrdě zamakal a nyní sbírá zasloužené plody.

Syn Petra Kordy, šampiona Australian Open z roku 1996 a finalisty Roland Garros ze sezony 1992, přitom může na svém průlomovém grandslamu dojít ještě dál než do třetího kola. V boji o osmifinále vyzve Španěla Pedra Martineze, aktuálně 105. tenistu žebříčku ATP.