Strýcová se Sie ovládly turnaj v Římě! K titulu došly bez ztráty setu

- Jan Vojkůvka

Turnaj v italském Římě se dočkal české šampionky! Barbora Strýcová spolu se Su-wej Sie vyhrály finálový duel nad Annou-Lenou Friedsamovou a Ralucou-Ioanou Olaruovou 6:2, 6:2 a vybojovaly čtvrtý letošní titul. Česko-tchajwanský pár navíc triumfoval hned na prvním společném turnaji po restartu sezony.

Strýcová se Sie se na kurtech představily bok po boku poprvé od srpnového restartu sezony. A okamžitě oslavily zisk trofeje, a to navíc ve velkém stylu.

K titulu dokráčely bez ztráty setu, v prvním kole nadělily Japonkám Hibinové s Ninomijaovou dva kanáry a ve finále povolily německo-rumunskému páru Friedsamové s Olaruovou jen čtyři hry.

Po hladce vyhraném prvním setu se Strýcová se Sie dostaly rychle do vedení 2:0 i ve druhé sadě. Ve třetí hře si připsaly své jediné zaváhání ve finálovém duelu, když si prohrály podání, ale výraznější zdramatizování zápasu nepřipustily. Utkání zakončily čtyřmi získanými gemy v řadě.

Zkušené deblistky, které spolu hrají pravidelně od minulé sezony (v roce 2018 spolu nastoupily pouze v Indian Wells, které tehdy vyhrály), získaly už čtvrtý letošní titul. Před přerušením sezony triumfovaly v Brisbane, Dubaji a Dauhá, k tomu si připsaly postup do finále na Australian Open.

Strýcová, která je ve světovém žebříčku na druhém místě právě za Sie, se svou tchajwanskou spoluhráčkou zároveň vybojovala celkově devátou trofej.