Fantazie! Barbora Strýcová si v Římě zahraje o titul

- Michal Hladký

Česká republika bude mít v Římě finálové zastoupení! Barbora Strýcová společně s Tchajwankou Sie Su-wej porazily ve dvou setech (7:5, 6:4) americko-brazilskou dvojici Carterová, Stefaniová a zahrají si v italské metropoli o titul.

Co turnaj, to finále. Barbora Strýcová se Sie Su-wej jsou letos k nezastavení. Poté, co společně dokráčely do souboje o titul v Brisbane, Dubaji, Dauhá a na Australian Open, se česko-tchajwanská dvojice porve o triumf i v Římě.

Nasazené jedničky potvrdily v semifinále roli favoritek a za hodinu a půl vyprovodily z kurtu americko-brazilské duo Carterová, Stefaniová po setech 7:5 a 6:4.

V první sadě se Barbora Strýcová se Sie Su-wej dostaly už do vedení 5:0, avšak v tom momentu si začaly utkání pořádně komplikovat. Soupeřky odvrátily dva setboly a srovnaly na 5:5, načež se však favoritky zvedly a dvěma gemy daly jasně najevo, že dnes překvapení nepřipustí.

Druhý set si už Češka s Tchajwankou zkušeně pohlídaly. Na podání prohrály jen jeden gem, přičemž soupeřkám ho vzaly hned ve dvou případech. Ten nejdůležitější brejkbol přišel za stavu 5:4, který Strýcová parádním lobem využila a mohla se svou parťačkou slavit.

Finále turnaje v Římě je naplánováno na zítra a česko-tchajwanský pár v něm nastoupí proti Němce Friedsamové a Rumunce Olaruové, které si v semifinále poradily s dvojicí Aojamová, Šibaraová.