Další krok k obhajobě! Plíšková nezaváhala ani s Blinkovovou

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková neztratila na turnaji WTA Premier 5 v Římě sadu ani při svém druhém vystoupení a nadále živí šanci na obhajobu loňského titulu. Po vítězství nad krajankou Strýcovou nezaváhala nasazená dvojka ani s Ruskou Annou Blinkovovou. Tu porazila za hodinu a 18 minut 6:4, 6:3 a postoupila v italské metropoli už do čtvrtfinále. V tom se Plíšková utká v sobotu s Belgičankou Mertensovou.

Plíšková nevstoupila do zápasu ideálně, když přišla i vinou dvou brzkých dvojchyb hned o svůj první servis. Češka ale zvládla bleskově reagovat a manko brejku v dalším gemu ihned zlikvidovala, aby již na druhý pokus vlastní servis získala.

Následně si turnajová dvojka držela hubené vedení. Od stavu 4:4 pak zaznamenala Plíšková dvě čisté hry v řadě. Tou druhou v desátém gemu úvodní sadu na příjmu zakončila.

Lépe si vedla světová čtyřka také v setu číslo dva. Plíšková zrychlila hru a po brejcích ze čtvrtého a šestého gemu šla za stavu 5:1 podávat na ukončení klání.

Při vedení 30:0 vše nasvědčovalo tomu, že konec je otázkou několika desítek vteřin, Plíšková si ale přeci jen ještě vybrala slabší chvilku a dobře rozehraný gem po dvou dvojchybách ztratila. „Nakopnutá“ Blinkovová následně na servisu bez problémů snížila na 5:3.

Při druhém pokusu o ukončení zápasu už si ale počínala rodačka z Loun na podání nekompromisně. Duel ukončila i díky fungujícímu prvnímu servisu čistou hrou a postoupila tak v Římě do čtvrtfinále.

V tom si zahraje s jedenáctou nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou, která v pátek přehrála po setech dvakrát 6:4 Černohorku Koviničovou. O postup do čtvrtfinále bude usilovat na závěr pátečního programu ještě Markéta Vondroušová, jež vyzve Slovinku Hercogovou.

Internazionali BNL d´Italia, Řím (ženy, ITA, 3 465 045 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
Anna Blinkovová (RUS, 65.) – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (4.) 4:6, 3:6