Vítězka US Open Ósakaová se na dalším grandslamu nepředstaví

- Filip Lefenda

Čerstvá šampionka z US Open Naomi Ósakaová v Paříži o další grandslamový vavřín usilovat nebude. Dvaadvacetiletá Japonka se rozhodla z Roland Garros odhlásit. Na vině je zraněný levý zadní stehenní sval, který světovou trojku limitoval již na obou posledních newyorských akcích.

Kvůli bolavé noze nenastoupila Ósakaová před necelými třemi týdny k finále podniku Western & Southern Open, v němž se měla střetnout s Victorií Azarenkovou. S rozjetou Běloruskou si tak o titul zahrála až minulý týden na US Open. A ačkoliv Japonka rychle prohrávala už 1:6 a 0:2, nakonec to byla ona, kdo se po velkém obratu radoval ze zisku třetího grandslamu v kariéře.

Na další si však bude muset rodačka z Ósaky nějakou dobu počkat. „Nejsem schopna hrát letos na Roland Garros. Stále mě bolí noha, navíc jsem neměla čas připravit se na antuku,“ informovala někdejší světová jednička na svých sociálních sítích. Svou roli mohl sehrát i fakt, že podnik v Paříži nepatří v jejím podání k těm nejoblíbenějším. Ósakaová startovala pod Eiffelovou věží čtyřikrát a nikdy nedošla dále než do třetího kola.

Hlavní soutěž Roland Garros startuje v neděli 27. září. Kromě Ósakaové na něm nebude startovat třeba i první hráčka světa Australanka Bartyová. Pokusu o obhajobu titulu se vzdala z obav před šířením koronaviru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

❤️

Příspěvek sdílený 大坂なおみ ?????? (@naomiosaka),Zář 17, 2020 v 5:16 PDT