Užíváme si spolu vše od zápasů po masáže nohou, smějí se Matteková-Sandsová se Šafářovou

- Jan Vojkůvka

Formu, s jakou se prezentují Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová, dokáží udržet jen nejlepší světové deblové páry. A je již bezpochyb, že se česko-americká dvojice může mezi elitní deblistky počítat.

Je to tak trochu paradox, ale o co více se Lucii Šafářové nedaří letos v singlu, o to více si to vynahrazuje v deblu se svou americkou kamarádkou Bethanií, s níž dominuje v posledních měsících dvorcům okruhu WTA.

Sezonu začaly výborně dubnovým titulem v Miami a finále v Charlestonu. Pak však přišly menší neúspěchy, výpadky v prvních kolech a jako by se kouzlo tohoto páru rozplynulo. Ne však na dlouho! Šafářová se rozehrála po boku Strýcové na olympijských hrách k fantastickým výkonům, které Češkám přinesly bronz a formu si Lucka přenesla i do turnajového kolotoče.

S Mattekovou-Sandsovou vyhrály na US Open a během asijské šňůry i ve Wu-chanu a Pekingu. Suma sumárum - tři turnaje, tři tituly, 16 vítězných zápasů v řadě!

Je to úžasné, náš třetí turnaj v řadě,“ radovala se při pozápasovém rozhovoru, citovaném na webu WTA, Šafářová. Jen krátce předtím porazily s Mattekovou-Sandsovou francouzský pár Garciaovou a Mladenovicovou ve dvou setech. „Team Bucie!“ zajásala.

Opravdu válíme, měly jsme tu nějaké skutečně skvělé zápasy, náročné. Hrály jsme obě ve finále skvěle,“ řekla česká tenistka a otočila se na svou parťáčku: „Díky, Bí!

Šťastné kamarádky se rozchichotaly a Bethanie nezůstala nijak pozadu. „Vedle tebe budu hrát kdykoliv, Lucy,“ zamrkala. Jak by také ne, společně dokázaly během dvouleté spolupráce vyhrát Australian Open, French Open a US Open, k čemuž přidaly další tituly ve Stuttgartu, Torontu, Miami, Wu-chanu a Pekingu. A navíc se podruhé za sebou kvalifikovaly na závěrečný turnaj mistryň!

Hodně jsme se bavily a zažily spoustu srandy, stejně jako to děláme na každém turnaji,“ řekla Američanka, které náleží na deblovém žebříčku páté místo. „Bavíme se na kurtu i mimo něj. Od příprav na zápasy přes večeře až po masáže nohou,“ smála se Matteková-Sandsová.

V Číně jsme si užily spoustu zábavy a těšíme se, až se sem vrátíme,“ dodala a dala tím najevo, že rozpad páru, který dříve či později potkává většinu deblových dvojic, nepřichází v úvahu, zejména v době, kdy se oběma tolik daří a přežily jarní krizi, kdy vypadávaly v úvodních kolech.

Čínu a vůbec fanoušky a místní zájem o tenis vyzdvihla také Šafářová. „Chci poděkovat čínským fanouškům, protože byli úžasní. Přinesli všelijaké obrázky a dárky a to bylo opravdu pěkné a něco speciálního,“ usmívala se.

Nyní si obě hráčky mohou trochu odpočinout a přichystat se na další misi, kterou bude úspěch v Singapuru, ve který obě věří. Jak samy totiž podotýkají, mají na turnaji mistryň nedokončenou práci.