Další turnaj WTA za dveřmi! Ostrava se těší na špičkové tenistky

- Jan Vojkůvka

Po dvou turnajích WTA v Praze se Česká republika dočkala přidělení dalšího podniku nejvyššího ženského okruhu! Ostrava bude v říjnu hostit J&T Banka Ostrava Open 2020, které je náhradou za zrušené Čeng-čou open a řadí se do kategorie WTA Premier.

Zatímco se po celém světě kvůli pandemii koronaviru ruší desítky turnajů, Česká republika pořádá jeden významný turnaj za druhým. Nejnovějším přírůstkem je J&T Banka Ostrava Open 2020, které se bude hrát od 17. do 25. října v Ostravar Areně (na fotografii) na tvrdém povrchu.

„Je to obrovské ocenění práce celého českého tenisu, který jako jeden z prvních v průběhu koronavirové pandemie dokázal v Evropě úspěšně spustit tenisové dění,“ říká Tomáš Petera ze společnosti Perinvest Group, jenž se postará o organizaci turnaje. Pořadatelství jí bylo svěřeno společností APG, která je držitelem licence turnajů WTA.

Turnaj obchodně a organizačně zaštítí společně s Perinvestem také agentura PR Stars a společnost TK Plus, která bude zajišťovat marketing. „Je to velmi významný a složitý projekt, který chceme zvládnout navzdory krátkému času na přípravu. Proto jsme oslovili partnery, kteří mají zkušenosti z podobných akcí a věříme v úspěšný cíl,“ dodává Tomáš Petera.

Ostravar Arena, která je tradičním domácím prostředím českého fedcupového týmu, se může těšit na vskutku špičkové tenistky. Díky kategorii WTA Premier se totiž bude jednat o jednu z nejprestižnějších tenisových událostí, která se na českém území uskuteční.

Dotace turnaje by měla být ve výši 528 500 dolarů (neoficiální informace, pozn. redakce). Na vítězku pak čeká 470 bodů do žebříčku WTA. Na Ostrava Open navíc bude moci startovat libovolný počet hráček z elitní světové desítky, což garantuje velmi kvalitní startovní pole, včetně zastoupení nejlepších českých tenistek.

Generálním partnerem turnaje se stala J&T Banka, která tenisové dění v České republice podporuje už řadu let. „Českému tenisu fandíme dlouhodobě. V této obtížné situaci jsme pak o to více rádi, že můžeme být partnerem a podílet se na tak významné sportovní události, která domácímu publiku představí to nejlepší ze světového ženského tenisu,“ říká Igor Kováč, člen představenstva J&T Banky.