VIDEO: Cože?! Kolář se v Prostějově blýskl neuvěřitelným úderem

- Filip Lefenda

Zdeněk Kolář se na probíhajícím Moneta Czech Open zaskvěl parádním winnerem. V úterním souboji se Španělem Pablem Andujarem-Albou vykouzlil málo vídaný vítězný lob zahraný mezi nohama.

Nejkrásnější výměna duelu úvodního kola se zrodila za stavu 2:4 v prvním setu. Kolář šel po útočném forhendu do růžku na síť, kde hrál stopvolej. Andujar jej ale doběhl a hrál lob k základní čáře. Zdálo se, že výměna tímto úderem skončí, český držitel divoké karty se ale blýskl parádičkou. 

Nejprve Kolář rozkmital své rychlé nohy a míč dostihl u základní čáry a poté ještě stačil z totální obrany zahrát vítězný lob mezi nohama zády k síti. Úder, který mohou závidět i ti nejlepší z nejlepších. Protivník jen nevěřícně přihlížel...

Výměna začíná na videu přibližně v čase 48:07.

Na vítězství tento fiftýn ovšem Zdeňku Kolářovi nestačil. Třiadvacetiletý rodák z Bystřice nad Pernštejnem podlehl turnajové jedničce a obhájci titulu 4:6, 3:6 a rozloučil se s dvouhrou v Prostějově už v prvním kole. Náladu si však Kolář částečně spravil v deblu, kde postoupil po boku krajana Lukáše Rosola do středečního čtvrtfinále. V tom vyzvou v odpoledních hodinách oba jmenovaní izraelsko-běloruskou dvojici Erlich, Vasilevskij.