Bezmozek, idiot či rakovina tenisu. Keysová zveřejnila množství urážek po prohře s Kontaovou

- Jan Vojkůvka

Šíří se jako mor a není k zastavení. Další z řady nefanoušků, kteří uráží hráče a hráčky, se projevili tentokrát na sociálních sítích Madison Keysové, která nezvládla utkání pekingského semifinále s Britkou Kontaovou.

Mladá Američanka Keysová měla za sebou velmi náročnou třísetovou bitvu s Petrou Kvitovou a v sobotu absolvovala další třísetový zápas s Britkou Kontaovou. Narozdíl od pátečního duelu však tentokrát nevyšla z duelu vítězně a stala se terčem útoků, pravděpodobně zhrzených sázkařů.

Sázení na sportovní zápasy patří k oblíbeným kratochvílím mnoha fanoušků tenisu, existují však takoví, kteří své prohry nedokáží unést a ti se neostýchají k použití hrubých urážek i vyhrožování jednotlivcům z řad profesionálních sportovců.

O těchto incidentech toho již bylo napsáno spousty, přesto další nesmyslná smršť urážek, tentokrát na adresu Madison Keysové, opět ukazuje v jaké zlo se může přeměnit účet na sociální síti. Keysová si po náročném utkání musela přečíst, že je "opice, bezmozek, idiot, rakovina tenisu" a spoustu dalších nadávek, včetně výčitky, že pokud Keysová je budoucností tenisu, pak budoucnost bude ponurá.

Sama Keysová se však nenechá jen tak rozhodit a na svém instagramu tyto vzkazy zveřejnila. „Množství nadávek po prohraném zápase je směšné,“ napsala k tomu. „Jako kdybychom se nesnažily, jak jen to jde, abychom vyhrály. Možná přestaňte sázet na tenisové zápasy, abyste si pak mohli dobrý tenis užít. Obvykle tyto věci ignoruji, ale mlčení pak nic nezmění,“ podotkla.

S rozšířeností sociálních sítí a sázení na sportovní události je však případ Keysové jen jedním z mnoha. Bohužel.