Kolář ve větrném osmifinále nestačil na Haaseho, fanoušky však potěšil parádním tweenerem

- Michal Hladký

Zdeněk Kolář narazil v osmifinále žižkovského challengeru na Nizozemce Robina Haaseho, jenž v minulosti nakoukl i do nejlepší světové čtyřicítky. Třiatřicetiletý Nizozemec si lépe poradil s atypickými povětrnostními podmínkami, díky čemuž slavil výhru 6:3 a 6:2. Přes porážku dokázal Kolář zaujat, v prvním setu se totiž blýskl parádním tweenerem!

Výsledek vypadá jednoznačně, přesto nelze tvrdit, že by byl úplně Zdeněk Kolář bez šance. V první sadě Robinu Haasemu stačil jediný brejkbol k tomu, aby set urval na svou stranu. „Mohlo to být výsledkově vyrovnanější," litoval v pozápasovém rozhovoru pro Tenisový svět třiadvacetiletý hráč, jenž mohl svého soupeře o servis připravit hned čtyřikrát, v prvním setu však ani jeden z brejkbolů nevyužil. 

Ve druhé sadě hned v prvním gemu ztratil Kolář podání, což i v konečném důsledku rozhodlo. „Ve druhém setu byl lepší, dokázal se lépe adaptovat na povětrnostní podmínky," nechal se slyšet český tenista.

Nutno dodat, že počasí dnes hráčům příliš nepřálo. Vítr foukal opravdu silně, míčky měnily trajektorii jak na běžícím páse. „Je to pak úplně jiný sport. S tenisem to má společného jen to, že se stejně počítá," popisuje český reprezentant podmínky na pražských Spojích.

Kolář sice prohrál, přesto některými výměnami dokázal nadchnout. Snad ta nejvýraznější se odehrála za stavu 5:3, 0:15 ve prospěch Nizozemce. Hráč třetí stovky světového žebříčku byl zahnán na základní čáru, odkud zahrál parádní tweener, načež výměnu ovládl. Na video se podívejte níže. 

Po dvousetové výhře míří Robin Haase do čtvrtfinále, kde narazí na svého čtyřiadvacetiletého krajana Tallona Griekspoora. Tenisté spolu už sehráli dva vzájemné zápasy, přičemž oba ovládl zkušenější ze dvojice.