Skalp bývalého hráče TOP 20. Kolář dodržel taktiku a slavil úspěch

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Podle odhadů se mělo jednat o rychlejší zápas. A také se tak stalo. Výhru jen neslavil favorizovaný třetí hráč challengeru na pražských Spojích Hjon Čong, ale český daviscupový reprezentant Zdeněk Kolář.

„Podal jsem výborný výkon. Hrál jsem přesně, co jsem chtěl a potřeboval – dlouhé výměny. Věděl jsem, že do toho hodně chodí, snaží se to hrát na pár úderů, což se potvrdilo. Každý vyběhaný míč slavil úspěch,“ zářil radostí třiadvacetiletý Čech.

Úterní vítězství 6:3, 6:1 bylo o to významnější, že jihokorejský soupeř v minulosti pobýval na devatenáctém místě žebříčku dvouhry. Před dvěma a půl lety si dokonce zahrál semifinále Australian Open. „Výhra mě těší hodně. Jsem nesmírně rád, že se mi to povedlo," culil se Kolář.

Jedním z klíčových faktorů zápasů byl servis. Zatímco Kolář o něj celkově přišel ve třech případech, o rok starší protihráč z osmi gemů při vlastním podání uspěl pouze jednou. „Servíroval jsem výborně. On má velmi nepříjemný kick, míčky odskakují daleko, naskakovat se to nedá. Šlo to však eliminovat. Dařilo se mi returnovat dlouhé míče," těšilo českého tenistu.

I zásluhou domácích turnajů během vynucené pauzy působí jistěji. „Cítím se výborně, tvrdě jsem pracoval. Doufám, že se to zúročí na výsledcích. Každý zápas na okruhu je obtížný. Ať se hraje proti komukoliv, pokaždé to bývá otevřené," uvědomuje si Kolář.

Ve hře o čtvrtfinále se utká s přemožitelem Tomáše Macháče Robinem Haasem. „Na jejich utkání jsem se chvíli díval. Proti němu to bude úplně jiný tenis, takový typický antukový tenis. Kvalitně returnuje zezadu a servíruje. Překvapilo mě, jak se hýbe. Nebude to nic lehkého. Pokusím se podat stoprocentní výkon," dodal Čech bojovně.