RPM Prague Open: Kolář na Haaseho nestačil, ve čtyřhře jde dál Rosol

- redakce

Jediný český zástupce v singlovém středečním programu challengeru na pražských Spojích, Zdeněk Kolář, nestačil v osmifinálovém souboji na Robina Haaseho, kterému podlehl po dvou setech. Pokud jde o čtyřhry, tak v nich slaví postup Lukáš Rosol se svým parťákem Sriram Balajem, když porazili české duo Nouza, Vocel. V osmifinále naopak končí Jonáš Forejtek s Michaelem Vrbenským, kteří prohráli s dvojicí Molčanov, Rinderknech.

Forejtek s Vrbenským končí v osmifinále
Jonáš Forejtek a Michael Vrbenský nezvládli utkání (2:6, 2:6) proti dvojici Molčanov, Rinderknech a na pražských Spojích končí v osmifinále. První set měl jasný průběh, oproti tomu ve druhém se podařilo Čechům své soupeře brejknout. Příležitost ale nevyužili, za stavu 2:1 to byl jejich poslední gem, který v zápase uhráli. Francouzsko-ukrajinská dvojice v příštím duelu narazí na duo Arends, Pel.

Rosol uspěl v českém derby
České derby ve čtyřhře lépe skončilo pro Lukáše Rosola. Zkušený Čech a jeho deblový parťák Sriram Balaji v úvodním kole porazili domácí debl startující na divokou kartu Petr Nouza, Matěj Vocel 6:1, 7:5. Po jednoznačné úvodní sadě Nouza s Vocelem ve druhém setu získali brejk ve čtvrté hře, za stavu 5:3 nedopodávali do konce sady. Soupeřům se další brejk vydařil v jedenáctém gemu, který rovněž potvrdili.

Kolář končí v osmifinále
Zdeněk Kolář nestačil v osmifinálovém duelu na Nizozemce Robina Haaseho, kterému podlehl ve dvou sadách (3:6, 2:6). První set byl vyrovnaný až do šestého gemu, kde bývalý 33. hráč světového žebříčku vzal českému reprezentantovi servis, načež první sadu v klidu dopodával. 

Ten druhý byl o něco jednoznačnější. Rozhodl prakticky už první gem, Kolář ztratil přes čistou hru servis a musel dotahovat. To se mu nepodařilo, po hodině a osmi minutách zvítězil starší ze dvojice, který ve čtvrtfinále narazí na krajana Tallona Griekspoora.

Sergij Stachovskij podlehl za necelou hodinu hry Griekspoorovi
Tohle byla jasná záležitost. Ukrajinec Stachovskij v zápase proti Nizozemci Griekspoorovi neměl sebemenší šanci na úspěch, soupeř mu povolil jen dva gemy a za necelou hodinu hry postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na svého krajana Robina Haaseho, jenž si v osmifinále vyšlápl na Zdeňka Koláře. 

Osmifinále dvouhry
Yannick Maden (GER, 148.) – Dmitrij Popko (KAZ, 178.) 5:7, 1:6
Daniel Masur (GER, 250.) – Arthur Rinderknech (FRA, 161.) 3:6, 3:6
Tallon Griekspoor (NED, 173.) – Sergij Stachovskij (UKR, 168.) 6:1, 6:1
Robin Haase (NED, 169.) – ZDENĚK KOLÁŘ (224.) 6:3, 6:2

1. kolo čtyřhry
NOUZA, VOCEL – Balaji (IND), ROSOL 1:6, 5:7
Diez, Gabašvili (CAN/GEO) – Arends, Pel (oba NED) 4:6, 3:6
Hach,  Vega Hernandez (MEX/ESP) – Sitak, Zelenay (NZL/SVK) 7:6 (4), 6:4
Arneodo, Weissborn (MON/AUT) – Herbert, Olivetti (oba FRA) 6:2, 3:6, 6:10 
Goransson, Oliveira (SWE/POR) – Maden, Masur (oba GER) 7:5, 7:6 (5) 
Molčanov, Rinderknech (UKR/FRA) – FOREJTEK, VRBENSKÝ 6:2, 6:2