Dvojici tenistů čeká kvůli koronaviru nejspíš diskvalifikace z turnaje v New Yorku. Djokovič sepisuje petici

- Jan Havlovic

Guido Pella a Hugo Dellien nejspíše přijdou o turnaj v New Yorku, který je náhradou za Masters v Cincinnati. Oba tenisté se totiž dostali do kontaktu s kondičním trenérem Juanem Manuelem Galvanem, který měl pozitivní test na koronavirus. Jejich tenisoví kolegové nicméně s diskvalifikací nesouhlasí. Novak Djokovič dokonce sepsal petici a sbírá podpisy, aby se Pella a Dellien mohli turnaje zúčastnit.

Prvním potvrzeným tenistou, který nastoupil do karantény, je Argentinec Guido Pella. Tím druhým je podle spekulací jihoamerických médií bolivijský tenista Hugo Dellien. Oba totiž přišli do kontaktu s kondičním trenérem Galvanem. V karanténě je i Pellův kouč José Acauso, který s Galvanem bydlel na pokoji.

Ani jeden ze zmíněné čtveřice přitom nepociťuje žádné příznaky. „Nic zvláštního nepociťujeme. Pořadatelé mě přesto vyřadili z turnaje. Můj kondiční trenér je také bezpříznakový,“ popisuje Pella v příspěvku na sociální síti.

Pellu a Delliena nyní čeká povinná karanténa a pokud vyjdou další testy negativně, mohou oba tenisté stihnout grandslamové US Open, které začíná v pondělí 31. srpna. 

S diskvalifikací obou tenistů z turnaje Western & Southern Open avšak nesouhlasí řada dalších tenistů, včetně Novaka Djokoviče. Světová jednička se podle zdrojů deníku Marca rozhodla sepsat petici a sbírá podpisy ostatních tenistů, aby se Pella a Dellien mohli v příštím týdnu turnaje zúčastnit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Guido Pella (@guido_pella),Srp 19, 2020 v 3:59 PDT