Šarapovová je ve hře o divokou kartu na příští Roland Garros, na soutěžní kurty by se mohla vrátit v Praze

- Filip Lefenda

Maria Šarapovová má slušnou šanci, že si krátce po svém návratu na tenisové kurty zahraje antukový Roland Garros. Ruska, která si aktuálně odpykává trest za nepovolené užití meldonia během letošního Australian Open, uspěla se svým odvoláním u Sportovního arbitrážního soudu, který její „stopku“ zkrátil ze dvou let na patnáct měsíců. Její trest tak vyprší 26. dubna roku 2017, tedy pouhé tři týdny před startem pařížského grandslamu.

Na tom bude moci ruská tenistka, která již třináctým rokem žije ve Spojených státech, startovat v případě, že obdrží od francouzských organizátorů divokou kartu. A tato varianta je skutečně reálnou. „O držitelích divokých karet je rozhodování patnáct dnů před startem turnaje. Máme čas nad touto možností přemýšlet,“ zaznělo z okolí Eiffelovy věže, kde Ruska v letech 2012 a 2014 triumfovala a zaznamenala tak dva ze svých celkových pěti grandslamových titulů.

Oslaví svůj comeback na kurty populární kráska na českém území? Ve hře je i tato varianta. Jedním z „přípravných“ antukových podniků, na kterých by se Ruska mohla po svém návratu objevit, je totiž i pražská pětistovka, jenž je na programu od 1. května, tedy jen pět dní po vypršení trestu.

Do té doby si Šarapovová může tenisové čekání zpříjemňovat pouze tréninkem a exhibicemi. Jedna taková, kterou pořádá nadace Sira Eltona Johna na podporu boje proti AIDS, čeká na hráčku ze Sibiře příští pondělí v Las Vegas.