Lexington, pohřebiště favoritek. Serena dokonce prohrála s tenistkou druhé stovky

- Marek Bartošík

Na turnaji Top Seed Open v Lexingtonu už nepokračuje žádná z osmi nasazených tenistek. Přes čtvrtfinále neprošla ani někdejší světová jednička Serena Williamsová, která podlehla 116. hráčce žebříčku Shelby Rogersové 6:1, 4:6 a 6:7(5). Americká hvězda prohrála s tenistkou nacházející se mimo Top 100 poprvé po osmi letech!

Serena Williamsová, Sloane Stephensová, Johanna Kontaová či Aryna Sabalenková. Startovní pole turnaje WTA v Lexingtonu bylo velmi silné, žádná z favoritek se ale neprobojovala do semifinále.

Největší hvězdou akce byla bezesporu Serena Williamsová, majitelka 23 grandslamových trofejí ze dvouhry. Osmatřicetiletá legenda však ve čtvrtfinále nečekaně podlehla Shelby Rogersové ve třech setech. Vítězka se přitom nachází až ve druhé stovce žebříčku, na turnaji tak startuje pouze díky divoké kartě.

„Na kurt jsem šla s vědomím, že můžu vyhrát a že mám na to, abych si pohlídala gemy při svém podání. To bylo důležité, protože Serena je pravděpodobně nejlépe servírující tenistkou v historii,“ sdělila na videokonferenci sedmadvacetiletá Rogersová.

Williamsová naposledy nestačila na hráčku z druhé světové stovky na Roland Garros 2012, tehdy šokovala sportovní svět Virginie Razzanová.

Ale zpět k Lexingtonu. Řada překvapení se zasloužila o to, že název turnaje Top Seed Open (Top Seed znamená nejvýše nasazený, pozn. red.) působí po vypadnutí všech nasazených účastnic poněkud bizarně.

Divoká karta Rogersová se v semifinále utká s Jil Teichmannovou (63.). Druhý souboj o postup do finále obstarají domácí hráčky – Jennifer Bradyová (49.) a šestnáctiletá Coco Gauffová (53.).

The Top Seed Open, Lexington (ženy, USA, 202 250 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Serena Williamsová (USA, 9.) [1] – Shelby Rogersová (USA, 116.) [WC] 6:1, 4:6, 6:7(5)