Hlavní soutěž US Open má zajištěnou desítka Čechů. Martincová těsně pod čarou

- Jan Vojkůvka

Hned deset českých zástupců bude mít tuzemský tenis na grandslamovém US Open, které se bude konat na konci srpna. Vyplývá to ze zveřejněných seznamů přihlášených hráčů a hráček. Velkou šanci naskočit do hlavní soutěže má navíc i Tereza Martincová, jež je šestá pod čarou.

Jak už bývá pravidlem, v hlavní soutěži grandslamového turnaje uvidíme především vysoký počet českých žen. Mezi přihlášenými jich zatím figuruje hned devět.

Ve vstupní listině US Open figurují světová trojka Karolína Plíšková, dvanáctka Petra Kvitová, dále Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a také 115. hráčka singlového žebříčku a jedna z nejlepších deblistek světa Barbora Krejčíková.

Zaokrouhlit počet Češek v hlavním turnaji na deset navíc může Tereza Martincová. K tomu, aby se na podnik velké čtyřky dostala, potřebuje pouze šest odhlášených soupeřek.

Mezi muži už tak slavná situace nepanuje. Jistotu turnaje má pouze Jiří Veselý a nikdo další se v New Yorku nepředstaví. Je to způsobeno tím, že letos se nebude konat tradiční tříkolová kvalifikace.

US Open se bude letos pořádat za velmi přísných bezpečnostních opatření kvůli pandemii koronaviru. Ta je také důvodem, proč mnoho tenistů tento grandslam vynechá. Mezi absentujícími nalezneme i špičkové hráče, jako jsou Rafael Nadal, Ashleigh Bartyová, Gaël Monfils, Fabio Fognini, Stan Wawrinka či Nick Kyrgios.