WTA Palermo: Plíšková neudržela vedení, končí v osmifinále

- Redakce

Čtvrtfinále na turnaji WTA v Palermu si Kristýna Plíšková nezahraje. V osmifinálovém duelu proti domácí Saře Erraniové prohrála ve třech setech 6:3, 4:6, 3:6.

Česká tenistka vstupovala do utkání v roli mírné favoritky, navíc po zisku velmi cenného skalpu Marie Sakkariové z úvodního kola. Zatímco ale v prvním utkání v italském Palermu dokázala Plíšková skvěle servírovat a zvítězila bez ztráty podání, tentokrát se jí tolik od základní čáry nedařilo.

V prvním setu byla sice lepší hráčkou, a potvrzovala to zejména na returnu, když soupeřku obrala hned čtyřikrát o servis, ale v dalších dvou sadách nedokázala na svůj výkon navázat.

Druhé dějství rozhodl brejk hned z prvního gemu, ve kterém se prosadila domácí veteránka. Ve zbytku setu nebyl už k vidění žádný brejkbol ani z jedné strany. To třetí set byl o něco dramatičtější, ale znovu byla o krůček napřed Erraniová.

Italce se znovu povedlo prorazit Plíškové podání hned v prvním gemu. Česká hráčka sice předvedla okamžitý rebrejk a následně si podržela podání, ale další úspěch na returnu už nepřidala. Naopak v pátém a devátém gemu nedokázala své podání udržet a duel po více než dvou hodinách prohrála.

 

Osmifinále dvouhry
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 27.) – Fiona Ferrová (FRA, 53.) 5:7, 2:6
Jasmine Paoliniová (ITA, 95.) – Aljaksandra Sasnovičová (BLR, 119.) 0:6, 2:6
Sara Erraniová (ITA, 167.) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (69.) 3:6, 6:4, 6:3
Elisabetta Cocciarettová (ITA, 156.) – Donna Vekičová (CRO, 24.)

Osmifinále čtyřhry
Rusová (NED), Zidanšeková (SLO) – Olaruová (ROU), Jastremská (UKR) 7:5, 4:6, 10:5
Garcia-Perezová, Sorribes Tormová (ESP) – Paarová (ROU), Wachaczyková (GER) 7:5, 6:2

Čtvrtfinále čtyřhry
Minnenová, Van Uytvancková (BEL) – Siegemundová (GER), Wickmayerová (BEL) 2:6, 7:5, 10:6
20:30 Schoofsová, Van der Hoeková (NED) – Eikeriová (NOR), Lechemiaová (FRA)