WTA

Síla zvyku. Erraniová se v Palermu bizarně provinila proti novým pravidlům

- Marek Bartošík

Velezkušená tenistka Sara Erraniová vydřela na turnaji v Palermu cennou výhru nad Soranou Cirsteaovou. Třiatřicetiletá Italka bojovala na kurtu tři dlouhé hodiny. Snad i to bylo příčinou, proč po konci utkání nehledě na bezpečnostní pravidla hodila své potítko divákům.

Žádný kontakt s fanoušky či povinné nošení roušek. Turnaj WTA v Palermu, první po koronavirové pauze, se může konat právě jen díky tak striktním pravidlům.

Sara Erraniová však na výjimečnost situace po pondělní tříhodinové bitvě proti Soraně Cirsteaové zapomněla. Po konci náročného zápasu tak jako už dříve mnohokrát sundala použité potítko a věnovala ho fanouškům.

Ihned poté si však uvědomila, že porušila aktuální pravidla. Vždyť svět je stále zasažen koronavirem a jen v Itálii statistici dosud napočítali 35 tisíc případů úmrtí.

Někdejší finalistka Roland Garros se vzápětí omluvila umpirové rozhodčí, která nad prohřeškem Erraniové jen nevěřícně kroutila hlavou.

Italka patrně vyvázne bez trestu, po středečním utkání s Kristýnou Plíškovou si ale na své zautomatizované jednání ze stovek absolvovaných turnajů musí dát obzvlášť pozor.