Američani a bývalý šampion. Pořadatelé Western & Southern Open rozdali divoké karty

- Marek Bartošík

Pořadatelé Western & Southern Open udělili divokou kartu pro letošní ročník Tommymu Paulovi, Tennysu Sandgrenovi, Francesi Tiafoeovi a také vítězi turnaje z let 2008 a 2011 Andymu Murraymu. Akce kategorie Masters se má letos výjimečně uskutečnit nikoliv v Cincinnati, ale v New Yorku (20. až 28. srpna), aby hráči mohli zůstat v metropoli i na US Open (od 31. srpna).

Složité rozbíhání tenisové sezóny dobře dokumentuje fakt, že Cincinnati Masters se nebude hrát v Cincinnati, ale v newyorském Flushing Meadows. Tedy tam, kde se tradičně koná grandslamové US Open.

Organizátoři přesunutého podniku Western & Southern Open rozšířili startovní pole o čtyři divoké karty – Tommyho Paula, Tennyse Sandgrena, Francese Tiafoea a Andyho Murrayho.

Paul i Sandgren se nacházejí v šesté desítce žebříčku, oba se před přerušením sezóny stihli výrazněji zapsat do výsledkových listin. Třiadvacetiletý Paul postoupil vždy jako kvalifikant do semifinále v Adelaide a čtvrtfinále v Acapulcu, na Australian Open si zahrál třetí kolo. O šest let starší Sandgren měl v Melbourne dokonce na dosah semifinále, proti Rogeru Federerovi ale nevyužil sedm mečbolů.

O poznání hůře si letos vede dvaadvacetiletý Tiafoe, jenž okupuje až 81. příčku světového pořadí. Někdejší světová devětadvacítka sice uhrála čtvrtfinále v Delray Beach, hned čtyřikrát však nepřešla přes první kolo.

A Andy Murray? Dvojnásobného vítěze Masters v Cincinnati (2008, 2011) první ostrý turnaj v této sezóně teprve čeká. Světový hráč číslo 129 naposledy soutěžil na loňském finále Davis Cupu v Madridu. Od té doby sehrál pouhých šest zápasů na akci Battle of the Brits (čtyři singlové, dva deblové).

Zmíněná čtveřice doplnila v atraktivní startovní listině Western & Southern Open 40 přímých účastníků. Dalších 12 hráčů vzejde z kvalifikace. Akce se uskuteční od 20. do 28. srpna, titul bude obhajovat Daniil Medveděv.