Bez soutěžení se neobejdu! Sakkariová plánovala dočasný přesun k atletice

- Marek Bartošík

Při nekonání tenisových turnajů se nejčastěji zmiňovaly finanční problémy, které tenistům a tenistkám hrozí kvůli ztrátě peněžních odměn. Zapomínat by se ale jistě nemělo ani na prostou touhu po soutěžení. Nudící se Maria Sakkariová tak uvažovala o účasti na mistrovství Řecka v atletice, a sice v disciplíně sprint na 100 metrů.

„Zažít nudu – jó to vadí, to vadí,“ zpívá se ve všeobecně známé písničce Není nutno. Své o citované frázi ví řecká tenistka Maria Sakkariová. Soutěžní zápasy jí chyběly tak moc, že se chtěla zúčastnit mistrovství Řecka v atletice.

Pětadvacetiletá tenistka zamýšlela změřit síly s profesionálkami v hladkém sprintu na 100 metrů.

„Akce začíná 8. srpna. S mým kondičním trenérem jsme o mé účasti nějak žertovali. Nicméně já jsem opravdu chtěla soutěžit,“ svěřila se v Palermu Sakkariová.

„Kolovaly zvěsti, že bude letošní sezóna ukončena. Potřebovala jsem rychle najít nějakou aktivitu pro případ, že by se plánované turnaje opravdu neuskutečnily. Vím, že bych nevyhrála, nejsem profesionální běžkyně, ale závodila bych,“ pokračovala osmifinalistka letošního Australian Open.

Naštěstí pro Sakkariovou se ale turnaje WTA podle plánů opět rozeběhly, a tak mohla zůstat u svého „řemesla“. Tenistka, která prý zaběhne 100 metrů bez treter a startovacích bloků za 12,7 sekundy, plní roli nasazené trojky na antuce v Palermu. Dnes večer se tam utká v prvním kole s Kristýnou Plíškovou.

Příští týden by se měla řecká hráčka představit na turnaji v Praze.