Dlouhý si turnaj v Ostravě užívá, známí mu drží palce. Chci se před nimi předvést, tvrdí

- Jan Šimek

Od tenisu měl dlouhou pauzu, nyní ale Lukáš Dlouhý bojuje ve čtyřhře na ostravském challengeru Prosperita Open. Jeho parťákem je chilský tenista Hans Podlipnik-Castillo a turnajem zatím spolu prochází výtečně. Po hodině hry ovládli semifinále a v sobotu odpoledne si zahrají o titul.

V semifinálovém utkání porazili slovensko-polský Martin/Bednarek 6:2 a 6:4. „Až mě překvapilo, jak jsme hráli dobře. Parťák zahrál super údery, byl skvělý. Myslím, že jsem mu to tolik nekazil. Odehrál to hodně sám. Doufám, že to tak bude trvat i do finále,“ usmíval se po zápase Lukáš Dlouhý.

Ten ovšem zaznamenal několik dvojchyb. „Bohužel, tak to je. S tím se musí pracovat. Chci se zlepšovat každým zápasem. Rok jsem nehrál, uvidíme, jak to půjde. Třeba v příštím utkání bude dvojchyba pouze jedna,“ myslí pozitivně.

Jde vidět, že turnaj v Ostravě jej baví. Pobyt na kurtu si užívá. „V roce 2005 jsem tady vyhrál, od té doby mám na turnaj dobré vzpomínky. Je to tady jako doma. Znám zde spoustu lidí, mám tady kamarády, takže se mi hraje dobře. Chci se před nimi předvést,“ směje se. Nesvazuje ho přítomnost tolika známých? „Mě ne, mám to strašně rád. Čím víc lidí, tím je to pro mě lepší. Větší kurt a větší show vždy přinese lepší hru,“ tvrdí.

V semifinále proti němu nastoupil polský tenista Tomasz Bednarek, se kterým si před dvěma roky zahrál na turnaji v Casablance. Hecovali se před utkáním? „Vůbec ne. Možná po zápase si ho trochu doberu, že jsme vyhráli. On by to ale udělal taky,“ pokračuje Dlouhý, který nedávno na svém Instagramu pobavil fotografií se zaplaveným kurtem. „V dubnu sněžilo, tak jsem to tam dal. Zas tolik aktivní ale nejsem. Mám tam pár fotek a komentů. Myslím, že to stačí. Milovník tady toho zrovna nejsem,“ vysvětluje.

Na Prosperitě mu fandí i rodina. Vedle tenisu se plně snaží věnovat své malé dcerce Emě. „To je to nejlepší, co vůbec je. Manželka a dcera. Kdo tohle má, zjistí, že všechno už není jen černá a bílá,“ říká třiatřicetiletý hráč. Potatí se dcerka? „Doma má od miniaturních raketek po větší. Určitě ji ale nebudu nutit do něčeho, co chci já. Dám ji na to, co bude chtít. Ona si vybere,“ dodává.

Zpět k tenisu. Jaké má nejbližší plány a ambice? „Cíle nejsou, mám nějaké limity. Musím odehrát ještě sedm turnajů s protected rankingem. Uvidíme, kolik z toho padne bodů a na jaké místo se dostanu. Podle toho se uvidí, co se bude dít,“ říká na závěr Lukáš Dlouhý.


Galerie