WTA

Halepová se odhlásila z Palerma. Pobouřila tím organizátory

- Radek Štohl

Restart sezóny v Palermu se obejde bez Simony Halepové. Aktuálně druhá hráčka žebříčku dvouhry o své neúčasti informovala na twitterovém účtu. Tímto krokem si proti sobě poštvala pořadatele.

Vše začalo během pátečního večera. Italský ministr zdravotnictví Roberto Speranza podepsal dokument, který nařizuje čtrnáctidenní karanténu všem cestujícím z Rumunska a Bulharska, kteří se vydají do Itálie.

„COVID-19 stále není poražen a neustále se šíří. Musíme být obezřetní a velmi opatrní," uvedl Speranza na twitterovém účtu.

Toto stanovisko tak výrazně ohrozilo účast rumunské tenistky Simony Halepové na turnaji v Palermu. Někdejší světová jednička týden před zahájením italského podniku vše vzala do vlastních rukou –⁠ odhlásila se.

„Vzhledem k narůstajícím případům COVIDU-19 v Rumunsku a mé obavě z cestování v těchto časech jsem učinila těžké rozhodnutí. Ráda bych poděkovala turnajovému řediteli a italskému ministrovi zdravotnictví za všechno vynaložené úsilí," napsala Halepová v neděli odpoledne na twitter.

Rozhodnutí trojnásobné grandslamové šampionky se však nesetkalo s pochopením organizátorů v Palermu. Karanténa se totiž nemá vztahovat na profesionální sportovce.

„Přijali jsme to s velkou hořkostí. Zástupci Halepové nám pouze oznámili finální verdikt. Po tom všem snažení se cítíme frustrovaní. Jsme rozhořčení a nesmírně naštvaní," nechal se prostřednictvím oficiálního twitterového účtu slyšet turnajový ředitel Oliviero Palma.