WTA

WTA Palermo: Turnaj s největší pravděpodobností přijde o světovou dvojku

- Radek Štohl

Jedním z největších taháků turnaje v Palermu měla být Simona Halepová. Na místo toho se však její účast na italském turnaji stala velkým otazníkem. Může za to podpis tamního ministra zdravotnictví, podle kterého občané Rumunska a Bulharska musí po vstupu do Itálie podstoupit čtrnáctidenní karanténu.

Osmadvacetiletá hráčka se v současnosti připravuje v rodném Rumunsku, nedávná ustanovení by tak měla postihnout také trojnásobnou grandslamovou šampionku. Hlavní soutěž v Palermu totiž začíná už v první srpnové pondělí.

„COVID-19 stále není poražen a neustále se šíří. Musíme být obezřetní a velmi opatrní," napsal na sociální sítě italský ministr zdravotnictví Roberto Speranza. Tamní úřady tak zareagovaly na skutečnost, že v Rumunsku dochází k nárůstu více než 1000 nakažených za den. 

Příspěvek Speranza pochopitelně neunikl vedení podniku v Palermu, které krátce po vyjádření ministra zdravotnictví zareagovalo. Pro někdejší světovou jedničku přitom žádá o výjimku.

„Jsme přesvědčeni o tom, že protokoly od WTA jsou tak striktní, že garantují bezpečnost a zdraví nejen daným sportovcům, ale také všem pracovníkům podílejících se na této akci," nechal se slyšet turnajový ředitel Oliviero Palma.

Pokud se Simona Halepová nezúčastní podniku v Palermu, tak jejím prvním turnajem po restartu sezóny bude Prague Open, které se bude od 8. do 16. srpna pořádat na pražské Spartě.