Tipsport Elite Trophy: Růžový tým poprvé zvítězil. Výhru řídila kapitánka Strýcová

- Redakce

Napotřetí to růžovému týmu na Tipsport Elite Trophy vyšlo. Po úvodních dvou nezdarech se ve druhé polovině července dočkal už v neděli, když sedmý bod nad černým týmem ve čtyřhře přidala dvojice Barbora Strýcová, Linda Fruhvirtová. Kapitánka Strýcová k výhře přispěla hned třemi body.

Černý tým – Růžový tým 1:7*

Strýcová s Fruhvirtovou získaly vítězný bod
Barbora Strýcová s Lindou Fruhvirtovou se v závěrečné sobotní čtyřhře postaraly o sedmý bod růžového týmu, když si poradily s deblem Karolína Muchová, Nikola Bartůňková 7:5, 6:3.

Mezi třetí a osmou hrou se událo šest brejků, na sedmý dosáhly Strýcová s Fruhvirtovou, které na returnu zužitkovaly druhý setbol. Dvojice růžového výběru se na začátku druhé sady dostala do vedení 2:0, následně byly k vidění čtyři brejky v řadě. Strýcová s Fruhvirtová se nenechaly zastavit ani v devátém gemu, během nějž ztratily náskok 40:0 při vlastním podání. Čtvrtý mečbol už využily. 

Bencicová si poradila s Vondroušovou
Dominance růžového týmu ve třetím díle Tipsport Elite Trophy pokračuje. Belinda Bencicová (8.) také ve svém druhém zápase prokázala své kvality, Markétu Vondroušovou (18.) porazila 6:0, 6:4.

Hned druhá hra zápasu nabídla velmi dlouhý gem. Vondroušová sice odvrátila tři brejkboly v řadě, na celkově šestý však už síly nenašla. Ve zbytku sady se její soupeřce podařilo proměnit další dvě šance na brejk.

Druhá sada se lépe vyvíjela pro českou hráčku, v pátém gemu poprvé v utkání uspěla na returnu, o svůj náskok však okamžitě přišla. Bencicová se posléze dostala do vedení 5:3, zápas se jí dopodávat nepodařilo. V desátém gemu ale Švýcarka pošesté v duelu vzala Vondroušové servis, čímž růžovému týmu zajistila šestý bod. 

„Výsledkově to vypadá jednoduše, ale nebylo to tak. Markéta je nepříjemná soupeřka, má velký cit v ruce, bylo třeba na ni tlačit a nenechat ji hrát," popsala duel vítězka Belinda Bencicová.

Strýcová přehrála Kr. Plíškovou
Růžovým tým udělal další krok k první výhře v Tipsport Elite Trophy. Barbora Strýcová (31.) ve druhém nedělním zápase zvládla duel proti Kristýně Plíškové (69.), kterou porazila 7:6(2), 6:3.

Tenistky si během úvodního setu dvakrát vyměnily servis, ani jedna z nich ovšem nedokázala brejk potvrdit. Tiebreak byl i zásluhou tří minibrejků Strýcové jednoznačnou záležitostí zkušenější tenistky. 

Ve druhém setu se hráčkám dařilo na servisu, k vidění byl jediný brejkbol. Ten Strýcová zvládla ve čtvrtém gemu využít, po navýšení na 3:1, na svém podání už neměla problémy.

„Byl to těžký zápas. Ze začátku jsem se hledala, proti Kristýně je náročné hrát. Za toto vítězství jsem ráda," prohlásila po konci zápasu Barbora Strýcová.

Swiateková udolala Martincovou
Růžový tým se po úvodní nedělní dvouhře Tipsport Elite Trophy dostal do vedení 4:1 na zápasy. Iga Swiateková totiž svůj druhý super tiebreak na Štvanici už zvládla, když porazila Terezu Martincovou 6:7(7), 6:3, 10:8.

Úvodní sada nabídla hodinu a čtvrt dlouhou podívanou. Martincová hned ve třetí hře uspěla na returnu, za stavu 3:2 však o svůj náskok přišla. Češka v jedenácté hře nevyužila dva brejkboly, vzápětí musela odvracet dvě setblové příležitosti soupeřky. V tiebreaku byla zkušenější tenistka dva minibrejky pozadu, které však stáhla a dějství nakonec po třetí využité šanci získala ve svůj prospěch.

Druhý set lépe odstartovala Swiateková, po brejku z první hry soupeřka srovnala na 3:3. Do konce sady ale mladá Polka zapsala dva úspěchy na returnu. V super tiebreaku Martincová dvakrát měla o minibrejk více, protihráčka v obou případech okamžitě srovnala. Češka prohrávala už 5:8, a ačkoliv vyrovnala stav na 8:8, závěrečný míček zápasu při vlastním podání nezvládla.

„Na kurtu jsem se cítila dobře. Výměny byly dlouhé, kurt je pomalý. Nemohla jsem zde prodat svůj styl hry, to mě unavovalo," nechala se slyšet po konci střetnutí Tereza Martincová.

Nedělní program
Tereza Martincová (133.) – Iga Swiateková (POL, 49.) 7:6(7), 3:6, 8:10
Kristýna Plíšková (69.) – Barbora Strýcová (31.) 6:7(2), 3:6
Markéta Vondroušová (18.) – Belinda Bencicová (8.) 0:6, 4:6
Muchová, Bartůňková – Strýcová, Fruhvirtová 5:7, 3:6

Sobotní program
Karolína Muchová (26.) – Iga Swiateková (POL, 49.) 6:4, 2:6, 10:8
Tereza Martincová (133.) – Belinda Bencicová (SUI, 8.) 0:6, 2:6
Nikola Bartůňková (-) – Viktória Kužmová (SVK, 82.) 4:6, 5:7
Kr. Plíšková, Vondroušová – Strýcová, Vögeleová (SUI) 2:6, 2:6