Překvapivá finalistka Viďmanová: Porážky bývaly těsné, centr mi vyhovoval

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Finálovou účast Darji Viďmanové předvídal jen málokdo. Sedmnáctiletá tenistka se ve druhém díle Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta musela probít tříkolovou kvalifikací, ve které zvládla dva těsné super tiebreaky. V základní skupině poté mimo jiné udolala Kateřinu Siniakovou. Po sobotní výhře nad Veronikou Vlkovskou se však aktuálně čtyřicátá juniorka světa může těšit na nedělní boj o titul.

„Pár gemů jsme se tahaly, od začátku do konce jsem ovšem hrála dobře. Až na jednu hru v prvním setu, kdy mě soupeřka brejkla, jsem kvalitně servírovala. I když skóre bylo dvakrát 6:2, tak to nebyl lehký zápas, bojovala až do konce," zhodnotila duel naděje českého tenisu.

Zápas o finále se odehrál na centrálním dvorci. Vzhledem k předpovědi počasí se pořadatelé rozhodli pro zataženou střechu, s čímž Viďmanová neměla větší problémy. „Někdy to divně skáče. Pravděpodobně mi to vyhovuje více než venku, protože nefouká vítr, nesvítí sluníčko. Centr se mi líbí, hraje se mi tam dobře," nechala se slyšet tenistka, která se v Prostějově dočkala už sedmého vítězství.

Viďmanová přitom před probíhajícím turnajem prohrála pět zápasů v řadě. I přes tyto neúspěšné výsledky zůstala pozitivně naladěná. „Porážky vždy byly o kousek, v zápasech jsem například vedla 5:3. Říkala jsem si, že to bývalo těsné a že jsem klidně mohla vyhrát. Zápasy v Prostějově se mi povedly více," těšilo talentovanou tenistku.

O titul z druhého dílu Trofej solidarity a naděje 2020 by Moneta si Viďmanová zahraje během nedělního dne. Ať už se utká s Miriam Kolodziejovou, nebo Barborou Krejčíkovou, nebude považována za favoritku.

„S Miri jsem nedávno dvakrát prohrála, teď má formu. Báru jsem jenom viděla, nehrála jsem s ní. Na jejich zápas se podívám," prohlásila Darja Viďmanová.