Tipsport Elite Trophy: Růžový výběr získal bývalou hráčku TOP 50

- Radek Štohl

Den před zahájením Tipsport Elite Trophy jsou kompletní oba týmy. Růžový výběr posílil o někdejší dvaačtyřicátou hráčku žebříčku dvouhry Stefanie Vögeleovou, která tak mimo jiné doplní krajanku Belindu Bencicovou. Z Češek tak zůstaly pouze Barbora Strýcová a Linda Fruhvirtová.

Růžový tým od druhého dílu Tipsport Elite Trophy dozná podstatných změn. Kromě kapitánky Petry Kvitové se od soboty do pondělí nepředstaví ani grandslamové šampionky ve čtyřhře Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou a momentálně sedmadvacátá singlistka světa Jekatěrina Alexandrovová.

Úvodní dvě náhrady přišly v podobě loňské semifinalistky US Open Belindy Bencicové a slovenské jedničky ve dvouhře Viktórie Kužmové. Pátou účastníci se stala talentovaná Polka Iga Swiateková, kompletní listinu růžového týmu doplnila Stefanie Vögeleová.

Třicetiletá Švýcarka se v současnosti pohybuje na 109. příčce žebříčku dvouhry, před téměř sedmi lety se však ocitla na dvaačtyřicátém místě. V sezóně 2013 se probojovala do třetího kola singlu French Open, ve čtyřhře se do této fáze dostala o rok později. Vögeleová jednou vybojovala finále dvouhry WTA, titul v Acapulcu nakonec nezískala. Na turnajích nižších kategorie slavila osmkrát.

Třetí díl Tipsport Elite Trophy je na programu od 18. do 20. července, podruhé se bude hrát na Štvanici, tentokrát však na tvrdém povrchu. 

Po úvodních dvou dílech je ve vedení černý tým Karolíny Plíškové, který v prvních zápasech vyhrál 7:4 a 7:6.