COVID-19: Pozitivní test má Troicki a jeho těhotná manželka

- Jan Havlovic

Nákaza COVID-19 se potvrdila dle výsledku testu i u Viktora Troického, který se zúčastnil úvodní zastávky Adria Tour v Bělěhradě. Pozitivní test měla také jeho těhotná manželka Aleksandra. V případě dcery Viktora Troického byl test negativní.

Po Grigoru Dimitrovovi a Bornu Čoričovi je dalším nakaženým srbský tenista Viktor Troicki. Čtyřiatřicetiletý tenista se zúčastnil úvodního turnaje Adria Tour v domácím Bělehradě, kde zaznamenal jednu výhru a dvě porážky. 

Kromě Troického má pozitivní test na koronavirus také jeho těhotná manželka Aleksandra. Testu na nemoc COVID-19 se podrobila také jejich dcera, výsledek testu byl negativní.

Vypadá to, že se koronavirem nakazilo více účastníků Adria Tour. Kromě tří zmíněných profesionálních tenistů se nákaza projevila dle výsledků testů také u Marka Paniki, kondičního trenéra Novaka Djokoviče a Christiana Groha, trenéra Grigora Dimitorva.

Sime Vickovič, vedoucí hygienického týmu v Zadaru, dějišti poslední zastávky Adria Tour, uvedl, že z účastníků tenisového turnaje v Zadaru se podrobilo testu na koronavirus již 1023 lidí. 

Novak Djokovič odcestoval ze Zadaru domů do Bělehradu a testům se podrobí až v Srbsku. „Novak necítí žádné příznaky, ani nikdo z jeho okolí. Až dorazí do Bělehradu, bude kontaktovat epidemiology a bude postupovat dle doporučení doktorů,“ stojí v oficiálním prohlášením zástupců Adria Tour.