Simona Halepová se kvalifikovala na Turnaj mistryň

- Jan Havlovic

Serena Williamsová, Angelique Kerberová a nyní i Simona Halepová! Rumunská tenisová jednička si po výhře nad Madison Keysovou zajistila účast na Turnaji mistryň v Singapuru.

Simona Halepová na turnaji ve Wu-chanu potvrzuje dobrou formu, kterou si rumunská jednička udržuje po celý rok. Na turnaji v Číně si poosmé v letošní sezoně zahrála minimálně čtvrtfinále turnaje WTA, což je velmi dobrá vizitka aktuálně páté hráčky světového žebříčku. Díky vyrovnaným výkonům si vítězka turnajů v Madridu, Bukurešti a Montrealu zajistila účast na Turnaji mistryň v Singapuru! „Věděla jsem to již před zápasem, že pokud vyhraji tohle utkání, kvalifikuji se do Singapuru," uvedla Halepová těsně po čtvrtfinálovém vítězství nad Američankou Madison Keysovou. „Jsem velmi šťastná, že jsem to dokázala. Je úžasné, že budu hrát potřetí v řadě v Singapuru. Doufám, že si v tomto roce povedu lépe než v tom předchozím."

Rodačka z Constanty se v Singapuru představí potřetí v řadě. Hned při své premiérové účasti na přestižním turnaji se probojovala do finále, ve kterém však nestačila na Serenu Williamsovou a prohrála hladce ve dvou setech. V loňském roce se rumunské tenisové jedničce na Turnaji mistryň nedařilo dle představ. V úvodním utkání sice vyhrála nad Italkou Pennettaovou, avšak ve zbylých dvou zápasech prohrála se Šarapovovou a Radwanskou a do semifinále nakonec nepostoupila. 

Letošní výborná forma Halepové však ukazuje, že by pátá hráčka světového žebříčku opět mohla pomýšlet minimálně na účast v semifinále. „Budu si chtít užít svůj čas na kurtu a být šťastná, neboť pokud jsem šťastná, hraji velmi dobře," řekla Rumunka po vítězném čtvrtfinálovém zápase ve Wu-chanu. 

Před Halepovou si účast v Singapuru zajistila Serena Williamsová a Angelique Kerberová, která před nedávnem vystřídala na pozici královny ženského tenisu právě Američanku. Simona Halepová je třetí do party a čeští fanoušci doufají, že se k vybrané společnosti přidá co nejdříve také Karolína Plíšková, která je aktuálně na pátém místě, avšak situaci si zkomplikovala na turnaji ve Wu-chanu, kde vypadla již v osmifinále po souboji s Cibulkovou. Slovenská hráčka naopak útočí na svou první účast na elitním turnaji, aktuálně ji patří sedmá pozice!

 

@SimonaHalep is third to qualify for #WTAFinals!

Fotka zveřejněná uživatelem WTA (@wta),Zář 29, 2016 v 2:42 PDT